Akwarystyka - Forum akwarystyczne AkwaŚwiat
[54 l - ogólne ] Green Gate - Wersja do druku

+- Akwarystyka - Forum akwarystyczne AkwaŚwiat (http://www.akwaswiat.net)
+-- Forum: Akwarium (http://www.akwaswiat.net/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Forum: Galeria (http://www.akwaswiat.net/forumdisplay.php?fid=6)
+---- Forum: Zdjęcia akwariów (http://www.akwaswiat.net/forumdisplay.php?fid=18)
+---- Temat: [54 l - ogólne ] Green Gate (/showthread.php?tid=7275)

1 2 3 4 5 6 7 8

RE: [54 l - ogólne ] underwater autumn - hudini - 24.02.2009

Super akwarium ja do tego dąże!! Pomysł z tym papierem lux!!! A na Twoim miejscu dołożyłbym razborek Smile Prześlij jeszcze jakieś fotki jak masz, miło nacieszyć oko.

RE: [54 l - ogólne ] underwater autumn - nefrete1 - 25.02.2009

Trochę jeszcze na temat tła, bo widzę, że nie tylko mnie się podoba.

Papier ma taką strukturę jak próbki na zdjęciu.

Ja akurat kupiłam go w Realu, zwiniętego w rulon (rozmiar arkusza 100x200 cm), w komplecie był ozdobny złoty sznurek Wink
Kolory były fantastyczne, aż nie mogłam się zdecydować: stalowy ze srebrnym połyskiem (mógłby imitowac skałę), ciemno zielony, zgniły zielony, brązowy (taki jak u mnie), był też brązowy ze złotym połyskiem, świetnie wyglądał też taki bardzo ciemno granatowy, i był jeszcze intensywny chabrowo-niebieski, beżowy też mógłby się nadawać, szczególnie do jasnego dna.
To te kolory nad którymi się zastanawiałam. Nie wykluczone, że dokupie jeszcze kilka (granat i zieleń) i będę zmieniać tło - a co za tym idzie nieco klimat akwarium - w zależności od nastroju Smile

Zachęcam do eksperymentowania. Warto pamiętać, aby od zewnętrznej strony papieru znajdowało się coś mniej przemakalnego (kropla wody na tym papierze jest bardzo widoczna) - ja przymocowałam ten papier taśmą dwustronnie przylepną do kartonu (takiego jak się robi pudła).

Do mniejszych akwariów (np ok 20l) polecam użyć bibułę - ma drobniejsze marszczenia, a drobny wzór optycznie powiększy akwarium. Tylko też trzeba ją jakoś zabezpieczyć od zewnątrz przed wodą.

RE: [54 l - ogólne ] underwater autumn - apri cort - 25.02.2009

Aż mi wstyd, że ja mam tylko upchnięty za Tanganikę śmiecioworek... hahaha! Wink

RE: [54 l - ogólne ] underwater autumn - nefrete1 - 06.03.2009

Hihi, bez przesady - ja śmiecioworek też przerabiałam.
Widać go na zdjęciach z 16.12.2008.
Ale nie podobało mi się, bo wyglądał plastikowo, i odbijał światło. Po za tym, już od dawna chciałam mieć w tle jakąś "strukturę" Wink

No i znowu "grzebałam w baniaku" Rolleyes Wczoraj poszłam spać o 1.30 w nocy i teraz w pracy już piję 2 kawę. Ale jestem zadowolona z efektu. Myślę, że dam radę zrobić wieczorem małą sesję, to wkleję zdjęcia :-)

Nowe zdjęcie 06.03.2009

RE: [54 l - ogólne ] underwater autumn - Marcin1o5 - 07.03.2009

Pięknie jak zawszeWink Wygląda nawet na większe niż tylko 54l Smile Pozdrawiam

RE: [54 l - ogólne ] underwater autumn - jotgie - 07.03.2009

tym razem zanim wszedłem oblookać twoje akwa, pamiętałem o opadającej szczęceBig Grin

pięknie, pięknie, pięknie. Właśnie takie gąszcze mi się marzą. oczywiście, moje męskie poczucie estetyki nie jest tak wyrafinowane jak twoje i zamiast takiej artystycznej kompozycji pewnie bedę miał bałagan i to bynamniej nie artystycznySmile kurczę, zastanawiam się, jak ty to wszystko ułożyłaś w akwa, które jest dokładnie tak duże jak moje, a zdaje się być o wiele wiele większe...

własnie jadę do jakiegoś CH - może dostanę taki papier jak twój; zakupiony przeze mnie brystol jest ciężki w obróbce, nie pogniewasz się, że bezczelnie zgapię pomysła? Tongue

RE: [54 l - ogólne ] underwater autumn - mariusz_and - 07.03.2009

Akwarium pierwsza liga, masz rękę Smile oczy same do zdjęć się przyklejają Smile

RE: [54 l - ogólne ] underwater autumn - apri cort - 07.03.2009

Coraz bardziej Cię kobieto podziwiam, i coraz bardziej klnę na swoje lenistwo...

RE: [54 l - ogólne ] underwater autumn - Mao106 - 07.03.2009

Ten korzeń po lewej stronie jest niesamowity Smile

RE: [54 l - ogólne ] underwater autumn - nefrete1 - 08.03.2009

Ten korzeń to wciąż ten sam korzeń, tylko teraz dodałam do niego kilka gałązek takiej poskręcanej wierzby. Wstawię za chwilę zdjęcie samego korzenia, bo na ogólnym za bardzo go nie widać, bo jest cały w cieniu.

[attachment=4921]
[attachment=4922]