RE: akwarium z polskimi rybami -
kurka - 27.01.2015
Panga też nie jest rybą akwariową a jednak ludziska trzymają go w baniakach.
Wiele osób odchowuje okonie w akwa a potem chlup do stawu/oczka.
Tole, z użytkownikiem 'takatoka' nie opłaca sie dyskutować, to zwykły krzykacz-prowokator.
Piczu14 - 27.01.2015
Owszem, okonie może i odchowuje.
Poproszę jednak o jakiekolwiek wiarygodne źródło trzymania ich w jednym akwarium z mieczykami. Już bardziej bym stawiał na polskie ryby, np ukleje.
kurka - 27.01.2015
90% osób które odchowuje okonie w akwa trzyma je z mieczykami, rzeczą powszechnie wiadomą (wśród zainteresowanych) jest fakt trzymania z okonami mieczyków.
Nie będe ci niczego udowadniała bo po co?
tokatoka - 27.01.2015
(27.01.2015, 17:14)kurka napisał(a): Panga też nie jest rybą akwariową a jednak ludziska trzymają go w baniakach.
Co nie znaczy, że jest to prawidłowe.
Się odezwała mistrzyni co najpierw coś napisze a później twierdzi, że jej konto to jednak nie jej konto. W życiu nie słyszałem głupszego usprawiedliwienia.
Znajdźcie mi chociaż jeden argument który usprawiedliwia "krótkotrwale" (czyli powiedzmy rok) trzymanie okonia w za małym zbiorniku a nie daje takiej możliwości w stosunku do innych ryb. Tole przebił sam siebie w próbie wyjaśnienia mi, że odnosi się to tylko do rybek akwariowych a nie nieakwariowych. A ja się zapytam wprost: co za różnica do cholery? 99% rybek akwariowych występuje również w naturalnym środowisku (pozostałe to jakieś genetyczne mutanty) i o tych gatunkach wszyscy piszą: "to akwarium jest za małe bo rosną do takich czy srakich wymiarów" a w tym przypadku ten aspekt pomijacie? Dlaczego?
(27.01.2015, 17:32)kurka napisał(a): 90% osób które odchowuje okonie w akwa trzyma je z mieczykami, rzeczą powszechnie wiadomą (wśród zainteresowanych) jest fakt trzymania z okonami mieczyków.
Nie będe ci niczego udowadniała bo po co?
No to wskaż jakieś źródła. Czy ta społeczność nie wypowiada się w internecie na ten temat? Przypuśćmy, że jestem zainteresowany tym tematem to gdzie znajdę jakieś informacje? Czytałem wypowiedzi osób które uważają hodowlę okonia w takim akwarium za coś normalnego i nigdzie nie pojawiła się wzmianka o mieczykach. Trafiłem akurat na te 10% osób które nie trzymają ich razem? Chyba zagram w totolotka bo mam wielkie szczęście.
kurka - 27.01.2015
Bla bla bla, mówiłam krzykacz i do tego furjat, ale w okresie dojrzewania młodziki tak mają.
Pisałam, że mam gdzies to czy mi wierzysz, ze przejelam konto od siostrzenicy czy nie.
Oczywiscie, ze ci ludzie sie wypowiadają na takie tematy.
Zapraszam na inne fora gdzie są wątki o trzymaniu okoni w akwa.
tokatoka - 27.01.2015
(27.01.2015, 17:46)kurka napisał(a): Bla bla bla, mówiłam krzykacz i do tego furjat, ale w okresie dojrzewania młodziki tak mają.
Pisałam, że mam gdzies to czy mi wierzysz, ze przejelam konto od siostrzenicy czy nie.
Oczywiscie, ze ci ludzie sie wypowiadają na takie tematy.
Zapraszam na inne fora gdzie są wątki o trzymaniu okoni w akwa.
No to je wskaż bo ja przejrzałem kilka i nic nie znalazłem. Tak na marginesie to wcześniej pisał mój siostrzeniec ale do jutra ja mam jego konto a temat okoni w akwa wydaje mi się ciekawy

Piczu14 - 27.01.2015
Sam temat okoni w akwarium jest ok. Widziałem gdzieś nawet na tym forum, lub jakimś innym akwarium 450l z okoniami, płoćmi i czymś jeszcze, ale dokładnie nie pamiętam, trzeba by przeszukać kilka galerii.
Dyskusja jednak potoczyła się w stronę temperatur i wspólnego życia w akwarium (nie hodowania) okoni i mieczyków.
kurka - 27.01.2015
Hehehe nawet nie wiesz jaki żałosny jesteś ale dalej rób z siebie pajaca i utwierdzaj mnie w przekonaniu, że masz te 12 lat, świetnie sie bawie
Oczywiście, że nie znalazłeś tych tematów, przecież dzieci nie potrafią migiem wyszukać konkretnych informacji ale nie martw sie, z wiekiem to ogarniesz
Nie będe ci ich wskazywać z wielu powodów, m.in. dlatego, że nie jestem twoją nauczycielką w szkole podstawowej - musisz sie uczyć i popełniac błędy, wtedy wyrośniesz na porządnego ludzia
top2107 - 27.01.2015
(27.01.2015, 18:03)kurka napisał(a): Nie będe ci ich wskazywać z wielu powodów,
ponieważ ich nie ma, ale jest fajny temat o okoniu :
http://www.kfa.org.pl/articles.php?id=217
Rosalie - 27.01.2015
Tak dla ścisłości,nie ma w naturze czegoś takiego jak ryba akwariowa.Żaden gatunek który zaistniał na świecie nie był przeznaczony do tego.