RE: [18l- z Bojownikiem] problem-pomóżcie -
mcda-p - 15.02.2012
Nie ma co się przejmować, okrzemki i nitki to normalne przy świeżym zbiorniku. Usuwaj mechanicznie to co się da i tyle.
asz32 - 15.02.2012
staram się, kupiłam też i podaję już easy carbo a od dziś profito, dziękuję
anna_joz - 15.02.2012
a to ja dorzucę coś od siebie

asz32 masz bardzo ładne baniaczki
W tajemnicy Ci powiem że ja też kupiłam bojka z plastikowego kubeczka bo mi go żal było i jest dokładnie taki jak TWÓJ ! identiko ! tylko że... nie byłabym sobą gdybym nie miała problemów... na grzbiecie ma wybrakowane łuski, nie wiem czy się o coś otarł czy co, bo poza tym czuje się dobrze, je wszystko i pływa jak tralala
A problemami z roślinkami się nie przejmuj

przypomnij sobie jak mnie pocieszałaś

Świeży baniaczek to musi coś na nim niepożądanego urosnąć

pamiętaj... akwarystyka uczy cierpliwości ...ot mądrala się odezwała
asz32 - 15.02.2012
:] dzięki Aniu, bojek podobny i wybrakowane łuski... hm to zerknij na jedno ze zdjęć Dyzia tutaj
http://www.akwaswiat.net/attachment.php?aid=18013 i cieszę się, że moje szkła się podobają
RE: [18l- z Bojownikiem] będzie LAS :] -
asz32 - 19.02.2012
Apri chyba miała rację więc... tak było :
[attachment=18118]
a tak jest teraz:
[attachment=18119] [attachment=18120] [attachment=18121]
proszę o komentarze czy się podoba... Dyzio na pewno ma więcej miejsca do pływania

Z nitkami się nie uporałam jeszcze i męczy mnie to, ale mechanicznie czyszczę ile się da
anna_joz - 19.02.2012
bravo ! bardzo ładnie !
Nie wiem jak u Ciebie ale mój bojownik ewidentnie nie lubi rogatka - jak podmieniłam na moczarkę to zaraz zaczął fajnie między nią pływać

rogatek sztywny jak sama nazwa wskazuje - jest chyba trochę sztywny

- nie wiem, ale ja miałam wrażenie jakby bojka po prostu obcierał za bardzo czy coś w tym stylu - nie wiem jak to opisać ale teraz rybka hula po całym akwa

Zresztą tak samo miałam w innym akwa , rybki pływały między wszystkimi roślinkami poza rogatkiem. ( choć wiem ze jest dobry na start )
Baniaczek bardzo ładny ! taki się teraz delikatny zrobił
mcda-p - 20.02.2012
Przemyślenia Ani mnie rozwalają, no bo kto jak nie ona, poruszyłby zagadnienie sztywności rogatka i związane z tym poniekąd nielubstwo tejże rośliny przez ryby

Asz32, mi się ta drewniana wersja podoba i to bardzo. W ogóle, to szkiełko masz bardzo wdzięczne
anna_joz - 21.02.2012
(20.02.2012, 18:39)mcda-p napisał(a): Przemyślenia Ani mnie rozwalają, no bo kto jak nie ona, poruszyłby zagadnienie sztywności rogatka i związane z tym poniekąd nielubstwo tejże rośliny przez ryby 
Asz32, mi się ta drewniana wersja podoba i to bardzo. W ogóle, to szkiełko masz bardzo wdzięczne 
hehehe no a nie mam poniekąd racji? hehehe

Wiesz.. ja wiem że mam lekkiego bzika na punkcie wypunktowywania róznych różności związanych z akwarystyką...ale wiesz, bierzesz roślinke w łapki i czujesz - eee.. jakaś taka chropowata jest, obserwujesz i widzisz ze rybki śmigają pomiędzy innymi roślinkami a nie rogatkiem , no to dalej myślisz ze może dlatego ze jest sztywny - i nazwa i sam jego stan w dotyku o tym świadczy - no i myślisz dalej, że jak ja sie mam przykryć kocem to wole miękki, puszysty niż jakiś chropowaty - i ot masz! przemyślenie
mloda - 21.02.2012
Fajne zbiorniczki. Ale mi się osobiście podobała wersja z kamieniem.
asz32 - 21.02.2012
mcda-p i Aniu dziękuję za opinie i przemyślenia, bardzo sie cieszę, że się Wam podoba

co do rogatka Anno to normalnie dałaś mi do myslenia- faktycznie mój bojek w nim nie buszuje

szok! :] ale trzymam go bo mam problem z nitkami i ładnie rośnie

dopóki nitki nie znikną to chyba nie będę wprowadzać nowych roślin. Jak się cieszę, że się podoba
mloda- Tobie też dziękuję za miłe słowo o zbiornikach i pozdrawiam