RE: Filtry opinie, zalety i wady. -
lukiasz - 01.12.2009
Kesi napisał(a):lukiasz dużo osób chwali ten filtr, ja się zastanawiam tylko kiedy ośka zacznie rdzewieć
Filtr całkiem niezły, porównywalny do mojego bardzo wiekowego już AquaClear.
na razie jestem z niego bardzo zadowolony, stosunek ceny do jakości genialny!!
lolo975 - 16.01.2010
ja mam 2 filtry aqua szut turbo 550n w akwariach 65 i 70l i bardzo sobie chwale.Są ciche wydajne i tanie tylko że w jednym z nich firmowy wkład wymieniłem na gąbke

natomiast nie polecam filtra aqua szut mini.Jest głośny i ciężko przy nim spać ale jest wydajny(mam go w 35l z karlikami szponiastymi i kreweciami)
HELL BOY - 16.01.2010
aQuael Fan 1 plus - polecam ale co 2-3 tygodnie trzeba czyśćić bo zmniejsza się wydajność ale gąbka jest naprawdę brudna - czyli widać pracuje
weras97 - 18.01.2010
lolo975 napisał(a):ja mam 2 filtry aqua szut turbo 550n w akwariach 65 i 70l i bardzo sobie chwale.Są ciche wydajne i tanie tylko że w jednym z nich firmowy wkład wymieniłem na gąbke
natomiast nie polecam filtra aqua szut mini.Jest głośny i ciężko przy nim spać ale jest wydajny(mam go w 35l z karlikami szponiastymi i kreweciami)
Osobiści posiadam filtr aquaszut mini i jbl e700 zewnętrzny nie polecam aquaszut mini jest mało wydajne mam go w 18l akwa (z małym żółwikiem) i szczerze nie spełnia swojej roli. Gorąco polecam filtr jbl e700 zewnętrzny jest cichutki i bardzo bardzo skuteczny.(akwa 63l)
L_O_G_A_N - 18.01.2010
Dlaczego nie ma JEBO w ankiecie?
Ja posiadam JEBO 835 i musze powiedzieć że filt jest super

Mam go od roku woda kryształ, cichutka praca (nie przeszkadza w spaniu moim rodzicom) super moc

A w drógim mam jakąś kaskade chyba made in china i tez nie narzekam choc juz jest glosniejsza od kubelka i malo zbiera brudów ale
Rybek13 - 22.01.2010
A ktoś miał z was doświadczenie z filtrami kubełkowymi made in china? Tak się im przyglądam i nie wiem co o nich myśleć
victus - 23.01.2010
Szczerze mówiąc bałbym się je kupować i zostawić działające wychodząc z domu. Wolałbym już chyba kubełek DIY
kalisa - 28.01.2010
Ja używam eheima już od 5 lat i nigdy mnie nie zawiódł.jednak on ma też swoją cenę.Od 250 używane w góre :/
zeglarz1981 - 18.02.2010
Wewnętrzny mechaniczny atman AT-203
Jako filtr mechaniczny z dużą gąbką sprawuje się świetnie.
Zewnętrzny Hanza HW303B
Sprawuje się spoko tylko w stosunku do firmowych większe zużycie prądu.
Jeden jak i drugi posiadam około 1,5 roku.
HELL BOY - 21.03.2010
HBL 501
Filtr bardzo tani, niby pisze że 100-200l, sam mam w 9l, ale max dałbym go do 60l?
Woda wylewa się sprzed gąbek, nie przechodząc przez gąbkę filtracyjną. Po kilku tygodniach stosowania zmniejszyła się wydajność.