RE: [30l] Forgotten Island - Kondziu ( Update str.4 ) -
Kondziu360 - 08.04.2011
Dzięki wszystkim
Rafik - ja ze swojej strony naprawdę polecam, fajna sprawa

Problem jest tylko przy czyszczeniu, mój korzeń jest dość rozłożysty i nie ma jak łapy dobrze wsadzić. Na sam dół akwarium podjeżdzam szczoteczką do zębów.
Medzix88 - 08.04.2011
A nie lepszy byłby czyścik magnetyczny?
Kondziu360 - 08.04.2011
Nie, ponieważ gałęzie korzenia dotykają szyb. Tam się ledwo da wymanewrować

Pozatym czyściki są dość grube, czyszcząc dół akwarium mógłbym powyrywać Parvulę.
Olek - 09.04.2011
Wątek został wyczyszczony.
Proszę nie zaśmiecać ciekawego tematu pustymi gratulacjami lizusów.
rafik - 09.04.2011
(08.04.2011, 21:45)Kondziu360 napisał(a): Dzięki wszystkim 
Rafik - ja ze swojej strony naprawdę polecam, fajna sprawa
Problem jest tylko przy czyszczeniu, mój korzeń jest dość rozłożysty i nie ma jak łapy dobrze wsadzić. Na sam dół akwarium podjeżdzam szczoteczką do zębów.
Jeśli już się zdecyduję na taką kostkę to pójdę w stronę kamieni.Bardzo mi się podobają takie aranżacje
http://1.bp.blogspot.com/_MOTNQWz_Hf0/TEnbtEDld7I/AAAAAAAAACk/4YnjFDs9xtc/s1600/iwagumi-crop-1.jpg
Kondziu360 - 09.04.2011
Mi też ... Teoretycznie nie jest to trudne do wykonania, ale czy w praktyce Parvula by mi się tak rozrosła?
Moja jak na razie rozwija się w ślimaczym tempie. Zakładając zbiornik, miałem nadzieję że w przeciągu 3 miesięcy cała powierzchnia będzie pokryta trawnikiem. No ale nie jest tak kolorowo...
RE: [30l] Forgotten Island - Kondziu ( Update str.3 post #30 ) -
rafik - 09.04.2011
Nie zastanawiałeś nad blyksa?Przez jakiś czas chciałem ją miec u siebie,ale niestety ale moje warunki w akwa są niewystarczające na tą roślinę.Już to widzę-spora kępa blyksy a przed nią wyrastają "dragony" z glosi...
Kondziu360 - 13.04.2011
Rafik, Blyxa rośnie za duża...
Edit: Poród odebrany, pierwsza partia Sakurek śmiga już po zbiorniku
Kondziu360 - 05.05.2011
Aktualizacja.
Zbiornik przeszedł wczoraj restart wraz z wymianą podłoża. Bazalt nie zdał egzaminu, Parvula zbyt wolno się rozrastała. Apri zawsze mnie przed tym ostrzegała no ale... Wszystkiego trzeba w życiu spróbować

Bazalt został zastąpiony przez Aqua Substrate II+ z Aqua-Art. Doszedł też drugi moduł oświetleniowy Aquael Ecolight. Krewetek w zbiorniku jest aktualnie koło 40.
RE: [30l] Forgotten Island - Kondziu ( Restart - strona 4, post #40 ) -
bomboszek - 05.05.2011
Poproszę zdjęcia samców (najładniejszych).