Akwarystyka - Forum akwarystyczne AkwaŚwiat
[ 375l ] Greg3or - 17.06.2012 Filmik - Wersja do druku

+- Akwarystyka - Forum akwarystyczne AkwaŚwiat (http://www.akwaswiat.net)
+-- Forum: Akwarium (http://www.akwaswiat.net/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Forum: Galeria (http://www.akwaswiat.net/forumdisplay.php?fid=6)
+---- Forum: Zdjęcia akwariów (http://www.akwaswiat.net/forumdisplay.php?fid=18)
+---- Temat: [ 375l ] Greg3or - 17.06.2012 Filmik (/showthread.php?tid=23370)

RE: [ 375l ] Greg3or - roślinne - katecheta22 - 15.11.2010

Ja ostatnio w ataku furii zrobiłem restart i wyżuciłem 3 miski nurzańca Big Grin i przez przypadek 4 gąłęzatki za okno... Wink

RE: [ 375l ] Greg3or - roślinne ( mała aktualizacja fotek ) - gnysiu - 16.11.2010

Sorry za OT ale jakim aparatem robisz zdjęcia. Mi to wygląda na jakąś niezłą lustrzankę... Obrabiasz w czymś?

RE: [ 375l ] Greg3or - roślinne ( mała aktualizacja fotek ) - greg3or - 16.11.2010

Cykam Nikonem D5000 WinkWink ale w moich łapkach jest on wykorzystywany może w 40% Tongue Nie mam zbytnio kiedy przysiąść i się pouczyć jak nim robić foty.
Czy obrabiam ?? No tak obrabiam, przycinam fotę i ewentualnie delikatnie ją wyostrzam jeśli jest potrzeba i to tyle z mojej obróbki Smile Wszystko w darmowym programiku PhotoScape.

RE: [ 375l ] Greg3or - roślinne ( mała aktualizacja fotek ) - gnysiu - 16.11.2010

(16.11.2010, 05:21)greg3or napisał(a):  Cykam Nikonem D5000 WinkWink ale w moich łapkach jest on wykorzystywany może w 40% Tongue Nie mam zbytnio kiedy przysiąść i się pouczyć jak nim robić foty.
Czy obrabiam ?? No tak obrabiam, przycinam fotę i ewentualnie delikatnie ją wyostrzam jeśli jest potrzeba i to tyle z mojej obróbki Smile Wszystko w darmowym programiku PhotoScape.

Hehe, widać że nie compaktem. Dobry aparat, to i zdjęcia ładne. Nikon 5000 - dobry sprzęt, używałem chwilę ale ostatecznie wybrałem EOS'a.
Wracając do tematu. Miałeś wcześniej świetlówki, teraz przesiadłeś się na HQI, powiedz czy jest duża różnica jeżeli chodzi o estetykę? Patrzę na te zdjęcia i wydaje mi się, że przy HQI woda wygląda jakoś czyściej, bardziej krystaliczna, wszystko takie ostre i kontrastowe. To kwestia zdjęć, czy rzeczywiście HQI daje taki efekt?
Mam ochotę zmienić moje oświetlenie na HQI ale nie chcę wywalić kasy i się rozczarować...

RE: [ 375l ] Greg3or - roślinne ( mała aktualizacja fotek ) - macdrg - 16.11.2010

Świetne akwarium, typowe ,,moje marzenie,, wrzucaj jak najczęściej fotki bo właśnie zakładam swoje 1e 500L i myślę że troszku zasugeruje się twoim zbiornikiem, świetna sprawa

RE: [ 375l ] Greg3or - roślinne ( mała aktualizacja fotek ) - apri cort - 16.11.2010

Ktoś już pytał o parowanie wody w tej wannie? Jaką masz wodę, osadza się kamień na szybach jak trochę odparuje?

RE: [ 375l ] Greg3or - roślinne ( mała aktualizacja fotek ) - greg3or - 16.11.2010

(16.11.2010, 05:44)gnysiu napisał(a):  Wracając do tematu. Miałeś wcześniej świetlówki, teraz przesiadłeś się na HQI, powiedz czy jest duża różnica jeżeli chodzi o estetykę? Patrzę na te zdjęcia i wydaje mi się, że przy HQI woda wygląda jakoś czyściej, bardziej krystaliczna, wszystko takie ostre i kontrastowe. To kwestia zdjęć, czy rzeczywiście HQI daje taki efekt?
Mam ochotę zmienić moje oświetlenie na HQI ale nie chcę wywalić kasy i się rozczarować...

No wiec jeśli o estetykę idzie to jest wielki plus Smile Naprawdę jestem z efektu zadowolony Smile zadowolony to mało powiedziane hehe. Woda woda woda jak dla mnie światło sięga głębiej i woda jest faktycznie lepsza ( bardziej przejrzysta, ale to zapewne zasługa oświetlenia ), a przecież lana z tego samego kranu Tongue Na dzień dzisiejszy ciężko coś pisać, akwa ma zaledwie 5 dni. Jeśli się przymierzasz do tego to na pewno się nie zawiedziesz. Trzeba pamiętać o kupieniu skimmera do czyszczenia tafli wody, o czym ja zapomniałem bo jak by nie było akwa odkryte.

(16.11.2010, 16:26)apri cort napisał(a):  Ktoś już pytał o parowanie wody w tej wannie? Jaką masz wodę, osadza się kamień na szybach jak trochę odparuje?

Woda oczywiście odparowuje jak w każdym akwa. Czy się osadza nie zauważyłem niczego co by mi się osadzało na szybach jak do tej pory.
Jaką mam wodę ?? Chodzi Ci Apri o twardość jeśli tak to mam KH 5, GH 9.

RE: [ 375l ] Greg3or - roślinne ( mała aktualizacja fotek ) - apri cort - 16.11.2010

No to ja mam o wiele wyższe wartości, dlatego poziome krechy się robią na szybach...

RE: [ 375l ] Greg3or - roślinne ( mała aktualizacja fotek ) - Searcher - 17.11.2010

Krechy i tu będą, nie ma siły... Ale akwarium piękne, marzy mi się taki rozmiar, może większe, ale niestety obecnie nie ma możliwości... Czekam na fotkę jak zarośnie.

RE: [ 375l ] Greg3or - roślinne ( mała aktualizacja fotek ) - Kondziu360 - 17.11.2010

Nie ma co gadać, jeden z najpiękniejszych zbiorników jakie widziałem...