RE: [ 375l ] Greg3or - roślinne -
katecheta22 - 15.11.2010
Ja ostatnio w ataku furii zrobiłem restart i wyżuciłem 3 miski nurzańca

i przez przypadek 4 gąłęzatki za okno...
RE: [ 375l ] Greg3or - roślinne ( mała aktualizacja fotek ) -
gnysiu - 16.11.2010
Sorry za OT ale jakim aparatem robisz zdjęcia. Mi to wygląda na jakąś niezłą lustrzankę... Obrabiasz w czymś?
greg3or - 16.11.2010
Cykam Nikonem D5000

ale w moich łapkach jest on wykorzystywany może w 40%

Nie mam zbytnio kiedy przysiąść i się pouczyć jak nim robić foty.
Czy obrabiam ?? No tak obrabiam, przycinam fotę i ewentualnie delikatnie ją wyostrzam jeśli jest potrzeba i to tyle z mojej obróbki

Wszystko w darmowym programiku PhotoScape.
gnysiu - 16.11.2010
(16.11.2010, 05:21)greg3or napisał(a): Cykam Nikonem D5000 
ale w moich łapkach jest on wykorzystywany może w 40%
Nie mam zbytnio kiedy przysiąść i się pouczyć jak nim robić foty.
Czy obrabiam ?? No tak obrabiam, przycinam fotę i ewentualnie delikatnie ją wyostrzam jeśli jest potrzeba i to tyle z mojej obróbki
Wszystko w darmowym programiku PhotoScape.
Hehe, widać że nie compaktem. Dobry aparat, to i zdjęcia ładne. Nikon 5000 - dobry sprzęt, używałem chwilę ale ostatecznie wybrałem EOS'a.
Wracając do tematu. Miałeś wcześniej świetlówki, teraz przesiadłeś się na HQI, powiedz czy jest duża różnica jeżeli chodzi o estetykę? Patrzę na te zdjęcia i wydaje mi się, że przy HQI woda wygląda jakoś czyściej, bardziej krystaliczna, wszystko takie ostre i kontrastowe. To kwestia zdjęć, czy rzeczywiście HQI daje taki efekt?
Mam ochotę zmienić moje oświetlenie na HQI ale nie chcę wywalić kasy i się rozczarować...
macdrg - 16.11.2010
Świetne akwarium, typowe ,,moje marzenie,, wrzucaj jak najczęściej fotki bo właśnie zakładam swoje 1e 500L i myślę że troszku zasugeruje się twoim zbiornikiem, świetna sprawa
apri cort - 16.11.2010
Ktoś już pytał o parowanie wody w tej wannie? Jaką masz wodę, osadza się kamień na szybach jak trochę odparuje?
greg3or - 16.11.2010
(16.11.2010, 05:44)gnysiu napisał(a): Wracając do tematu. Miałeś wcześniej świetlówki, teraz przesiadłeś się na HQI, powiedz czy jest duża różnica jeżeli chodzi o estetykę? Patrzę na te zdjęcia i wydaje mi się, że przy HQI woda wygląda jakoś czyściej, bardziej krystaliczna, wszystko takie ostre i kontrastowe. To kwestia zdjęć, czy rzeczywiście HQI daje taki efekt?
Mam ochotę zmienić moje oświetlenie na HQI ale nie chcę wywalić kasy i się rozczarować...
No wiec jeśli o estetykę idzie to jest wielki plus

Naprawdę jestem z efektu zadowolony

zadowolony to mało powiedziane hehe. Woda woda woda jak dla mnie światło sięga głębiej i woda jest faktycznie lepsza ( bardziej przejrzysta, ale to zapewne zasługa oświetlenia ), a przecież lana z tego samego kranu

Na dzień dzisiejszy ciężko coś pisać, akwa ma zaledwie 5 dni. Jeśli się przymierzasz do tego to na pewno się nie zawiedziesz. Trzeba pamiętać o kupieniu skimmera do czyszczenia tafli wody, o czym ja zapomniałem bo jak by nie było akwa odkryte.
(16.11.2010, 16:26)apri cort napisał(a): Ktoś już pytał o parowanie wody w tej wannie? Jaką masz wodę, osadza się kamień na szybach jak trochę odparuje?
Woda oczywiście odparowuje jak w każdym akwa. Czy się osadza nie zauważyłem niczego co by mi się osadzało na szybach jak do tej pory.
Jaką mam wodę ?? Chodzi Ci Apri o twardość jeśli tak to mam KH 5, GH 9.
apri cort - 16.11.2010
No to ja mam o wiele wyższe wartości, dlatego poziome krechy się robią na szybach...
Searcher - 17.11.2010
Krechy i tu będą, nie ma siły... Ale akwarium piękne, marzy mi się taki rozmiar, może większe, ale niestety obecnie nie ma możliwości... Czekam na fotkę jak zarośnie.
Kondziu360 - 17.11.2010
Nie ma co gadać, jeden z najpiękniejszych zbiorników jakie widziałem...