RE: [240l] Paletkarium -
apri cort - 30.10.2009
To daj im czas do jutra i pstrykaj nowe fotki
kolcubuch - 31.10.2009
Panowie dali mi ich karmę czyli mrożoną arthemię i jakieś tropicala granule, tym podobno były karmione ale ten glanulat odrazu spada więc stwierdziłem że narakmię roślinnymi płatkami pomimo że gość mówił że ciężko je przestawić... i co? Jedzą, jedna ta najbardziej pomarańczowa żre aż się uszy trzęsą a reszta powoli sobie skubie. Tylko jeden niebieski jest w kiepskim stanie... trochę pogryziony podobnie jak drugi niebieski lecz jeden jest mniejszy więc go ten większy przegania.
Jaki jest dobry sposob na kożuch? Wygląda jak tłuszcz, nigdy takiego nie miałem... nie wiem czym go ściągnąć
3promile - 31.10.2009
kolcubuch napisał(a):Panowie dali mi ich karmę czyli mrożoną arthemię i jakieś tropicala granule, tym podobno były karmione ale ten glanulat odrazu spada więc stwierdziłem że narakmię roślinnymi płatkami pomimo że gość mówił że ciężko je przestawić... i co? Jedzą, jedna ta najbardziej pomarańczowa żre aż się uszy trzęsą a reszta powoli sobie skubie. Tylko jeden niebieski jest w kiepskim stanie... trochę pogryziony podobnie jak drugi niebieski lecz jeden jest mniejszy więc go ten większy przegania.
Jaki jest dobry sposob na kożuch? Wygląda jak tłuszcz, nigdy takiego nie miałem... nie wiem czym go ściągnąć
Skimmer
kolcubuch - 31.10.2009
Mój ulubieniec

[attachment=7460]
Co do kożucha to zwiększyłem przepustowość filtra, paletki nie wyglądają na zrozpaczone.
[attachment=7461][attachment=7462][attachment=7463]
apri cort - 31.10.2009
No ładnie......... ale widać, że te 240l to jednak strasznie mało dla nich... Szczególnie, że już są konflikty...
kolcubuch - 31.10.2009
Konfliktem tego nie nazwę bo raz go ''podgonił" a teraz go nie rusza.
Czy zaloty paletek wyglądają podobnie jak u skalarów? Korzeń [ten duzy] służy im za schronienie i szkoda mi go wywalać zwłaszcza że nie ma innych kryjówek.
RE: [240l - paletkarium] Akwarium panormaiczne z paletkami. -
kolcubuch - 07.11.2009
Już wiem co było powodem konfliktów

Przechodzę dzisiaj obok akwarium i patrze że paletki wykonują dziwne ruchy... myśle sobie "no ładnie chore są" podchodzę bliżej i nie wierze....
[attachment=7551][attachment=7552][attachment=7553][attachment=7554]
Jedna niebieska próbuje zjadać troche ale małżeństwo powoli się kapuje i goni.
W tej chwili tej ikry jest 6x więcej.
Mam nadzieję, że zbrojniki nie zjedzą tej ikry w nocy.
Samiec właśnie ją zapładnia

jest jej dużo więcej
Aktualne foto:
[attachment=7559][attachment=7558][attachment=7557][attachment=7556]
Samica nadal próbuje coś z siebie wycisnąć ale już jest chyba pusta

Dodam że rodzice w sklepie byli w różnych akwariach

Cud że mi się para dobrala z 5 sztuk.
Nie wiem tylko czemu ikra jest biała a nie pomarańczowo bursztynowa...
Woda:
Ph ok 6,8
Gh 7
Kh ok 4
nowys - 07.11.2009
Gratuluję małych paletek! Ile potrzebowali czasu do złożenia ikry?
kolcubuch - 08.11.2009
Na razie to tylko jajka

Przez ok. tydzień dobrały się w parę i złożyły ikrę.
Elizabeth - 08.11.2009
No no, gratulacje. Te ryby są strasznie ciężkie w chodowli a Tobie się nawet rozmnożyły

Wrzuć czasem kilka fotek ikry z rodzicami a potem maluchów jeżeli uda się je odchować, aż miło popatrzeć