RE: [ 375l ] Greg3or - aktualizacja 21,12,2011 ZapRaszaM -
greg3or - 25.12.2011
(22.12.2011, 17:00)adrenalina napisał(a): Cytat:Jeśli chodzi o nazwę tej rośliny to kurcze wyleciała mi z głowy
Limnophila sessiliflora
A no własnie wiedziałem ze to limnophilia ale nie wiedziałem jaka heh THX !!
(25.12.2011, 15:00)asz32 napisał(a): zauroczyło mnie to akwarium
ja do czegoś takiego dojdę najwcześniej za parę lat
a tak z ciekawości... powiedz ile "kosztuje" miesięczne utrzymanie takiego akwa? (prąd, nawozy itp)
Aj tam aj tam

za parę lat to już będziesz uczyła innych stawiać baniaki

Ile to kosztuje hmm prąd miesięcznie około 40zeta nawozy hmm trudno powiedzieć bo kupiłem 5l nawozu i starczy to na około pół roku a kosztowało mnie to 180zł + potas + żelazo = z 250zeta dałem za nawozy. potas oczywiście nie firmowy tylko w proszku. Do tego dochodzi co dwa miesiące nabijanie butli CO2 i to chyba wszystko.
asz32 - 25.12.2011
tylko 40zł? a przecież masz dwa filtry, jejku tanio

możliwe, że kiedyś się uda mieć takie jak Twoje, a póki co będę tu wpadać i zerkać co nowego

Pozdrawiam
greg3or - 26.12.2011
(25.12.2011, 15:23)asz32 napisał(a): tylko 40zł? a przecież masz dwa filtry, jejku tanio
możliwe, że kiedyś się uda mieć takie jak Twoje, a póki co będę tu wpadać i zerkać co nowego
Pozdrawiam
Jajć

zapomniałem powiedzieć że te 40zł to koszt samego oświetlenia jest, wiec z filtrami to może coś koło 60zł, grzałki nie liczę bo ona praktycznie się nie włącza.
Dodam od raz aktualny stan baniaka a co

Czas mam bo są Święta więc czemu nie hehe

Widok z wersalki

Dziękuję Wszystkim forumowiczom za pomoc bo sporo jej od Was uzyskałem. Dziękuje także za liczne opinie i komentarze to bardzo pomaga w prowadzeniu zbiornika oczywiście jeśli się to kocha

Moja Babcia mi ostatnio powiedziała, że jestem jak jej dziadek był kiedyś

W każdym bądź razie jak długo się da tak długo będę starał się posiadać choćby akwa i poświęcać mu swój czas.
Samych sukcesów Wszystkim Wam życzę w nadchodzącym dużymi krokami Nowym 2012roku !!!!!!!!!!!
RE: [ 375l ] Greg3or - Szczęśliwego Nowego Roku :) Aktualizacja -
asz32 - 26.12.2011
babcie zawsze mają racje :] oj nawet tak nie pisz "jak długo się da" z takim sercem do tego i talentem akwarium zwyczajnie musisz mieć ZAWSZE

Pozdrawiam i również szczęśliwego 2012!
5pirit - 27.12.2011
Ciągle jest klasa! Póki co, ciągle mój ulubiony baniak na tym forum.
KORNEL - 28.12.2011
Ja jestem pod wrażeniem, że ten cały baniak ogarniasz...
greg3or - 31.12.2011
Dzięki Panie i Panowie

Troszkę mi rośliny za bardzo zaczęły szaleć więc musiałem jeszcze w starym roku je obstrzyc

fotki z wczoraj

a tutaj już z dziś po porannym strzyżeniu
i kilka moich szkrabów
Dziękuję za Wszystkie wyrażone opinie

Czekam na kolejne !
Pozdrawiam Wszystkich gorąco, życzę Wystrzałowego Sylwestra.

Obyśmy się Wszyscy spotkali w takim samym składzie lub w Większym

w 2012r
RE: [ 375l ] Greg3or - Ostatnia przycinka w tym roku ! Zapraszam :) -
asz32 - 31.12.2011
jak miło patrzeć na takie cudowne akwaria, naprawdę stworzyłeś swoim podopiecznym DOM, naturalny, taki jaki mieć powinny :] Twoje rybki to pewnie jedne z najszczęśliwszych tutaj

Gratuluję jeszcze raz i także życzę dobrego, bogatego pod każdym względem i spokojnego 2012
RE: [ 375l ] Greg3or - Ostatnia przycinka w tym roku ! Zapraszam :) -
greg3or - 31.12.2011
Heheheh ohh Dziękuję bardzo
Dałem swoim szkrabom jeść i to co spadło na dno przechwyciła grupa sprzątająca hehehe
http://www.youtube.com/watch?v=UszfCF8gNtc
Całe akwa
http://www.youtube.com/watch?v=MtMoJPSyi0Y
No już czas zacząć przygotowania do przywitania nowego Roku Jeszcze raz Wszystkiego Najlepszego w Nowym 2012 Roku !!!!!!!!!!!!
RE: [ 375l ] Greg3or - Ostatnia przycinka w tym roku ! Dwa filmiki :P:P -
greg3or - 06.01.2012
Mała aktualizacja pierwsza w nowym roku

Zastanawiam się nad wycięciem sporej ilości liści lotosów, co o tym myślicie ?? No i nie wiem co robić mam z wąkrotką bo rośnie jej sporo

Jak ktoś chętny to pisać na pw.
Opinie jak zwykle mile widziane