Akwarystyka - Forum akwarystyczne AkwaŚwiat
[ 375l ] Greg3or - 17.06.2012 Filmik - Wersja do druku

+- Akwarystyka - Forum akwarystyczne AkwaŚwiat (http://www.akwaswiat.net)
+-- Forum: Akwarium (http://www.akwaswiat.net/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Forum: Galeria (http://www.akwaswiat.net/forumdisplay.php?fid=6)
+---- Forum: Zdjęcia akwariów (http://www.akwaswiat.net/forumdisplay.php?fid=18)
+---- Temat: [ 375l ] Greg3or - 17.06.2012 Filmik (/showthread.php?tid=23370)

RE: [ 375l ] Greg3or - aktualizacja 11,12.2011r - Zapraszam... - GeGo - 12.12.2011

gratki akwarium naprawdę ładne Smile

moje przy tym to jakiś zlew Smile

RE: [ 375l ] Greg3or - aktualizacja z dziś - bezgatek - 14.12.2011

Witam, czesc i czolem!
Akwarium naprawde swietne, tylko pozazdroscic.
Mam nadzieje ze tez dojde do takiej wprawy.
A co mnie szczegolnie ciekawi to ile czasu poswiecasz tygodniowo lub dziennie na utrzymanie w tak dobrym stanie twojego akwarium.
Pozdrawiam!

RE: [ 375l ] Greg3or - aktualizacja z dziś - greg3or - 21.12.2011

(12.12.2011, 19:47)GeGo napisał(a):  gratki akwarium naprawdę ładne Smile

moje przy tym to jakiś zlew Smile

Przyznam się bez bicia, ze troszkę niepokoją mnie takie komentarze. Rozumiem że komuś podoba się inne akwarium bardziej od swojego, ale nie można swojego skazywać na miano "Zlewu" Akwarium to niestety nie zabawka i jesli podchodzi się do niego za którymś razem i nie wychodzi, człowieka trafia na miejscu, grunt żeby się nie poddawać i brnąć do przodu z podwojoną siłą Smile Ale bez pracy nie ma efektów Tongue

(14.12.2011, 12:35)bezgatek napisał(a):  Witam, czesc i czolem!
Akwarium naprawde swietne, tylko pozazdroscic.
Mam nadzieje ze tez dojde do takiej wprawy.
A co mnie szczegolnie ciekawi to ile czasu poswiecasz tygodniowo lub dziennie na utrzymanie w tak dobrym stanie twojego akwarium.
Pozdrawiam!

Tygodniowo poświęcam tej pracy mało, dużo pracuję a jak wrócę do domu to siły są na wyczerpaniu. Co dwa dni robię dolewkę wyparowanej wody około 5-8l Jak zauważę glony nitkowate to włożę łapkę i wyzbieram. Ogólnie staram się raz na tydzień ogólnie sprawdzić jak to wszystko wygląda i tyle.

Teraz aktualizacja
Co nowego - doszedł kolejny kubeł w miejsce JBL e900 wstawiłem Fluval 405 Smile
Udało mi się fartownie zakupić także wywłócznika rdzawego więc i roślinność się wzbogaciłaSmile Tyle nowości zapraszam do oglądnięcia fotek Tongue

filtracja

wkłady to zeolit, gąbka i sporo ceramiki

Dziękuję wszystkim za bardzo pozytywne komentarze, całkiem nie dawno miałem jeszcze z moim akwa spore problemy na szczęście chyba udało się je w sporej części pokonać Wink Nie jest jeszcze tak jak bym chciał ale rośliny rosną, więc będzie tylko chyba lepiej.

Zapraszam do wyrażania opinii
Życzę wszystkim Wesołych i spokojnych Świąt, wyczesanych prezentów akwarystycznych i nie tylko pod choinę !!!

Pozdro alllllll

RE: [ 375l ] Greg3or - aktualizacja 21,12,2011 ZapRaszaM - bezgatek - 21.12.2011

Duzo czasu widze ze ci nie zabiera pielegnacja baniaka a trzeba przyznac efekt jest piorunujacy wrecz. No dobra dosyc naslodzilem Wink
Mam jedno pytanie:
W styczniu startuje ze 160l baniakiem i chce dac podloze JBL Manado, ty tez masz takie. I czy jest wskazane dac jeszcze jakies aktywne podloze pod spod? (ty dales widze JBL AquaBasis Plus) Czy wystarczy tylko samo Manado?
Z gory dzieki za odp. i Spokojnych, Wesolych!

RE: [ 375l ] Greg3or - aktualizacja 21,12,2011 ZapRaszaM - apri cort - 22.12.2011

No pierwszy raz napiszę coś negatywnego na temat tego akwa... Nie podoba mi się wybujały pod powierzchnię środek tylnego planu, co to za rośliny? Na mój nie mający pojęcia o roślinach gust tylko nurzaniec ma prawo tak pod powierzchnią szaleć.
Poza tym jak zwykle powalające Wink

RE: [ 375l ] Greg3or - aktualizacja 21,12,2011 ZapRaszaM - greg3or - 22.12.2011

(21.12.2011, 23:31)bezgatek napisał(a):  Duzo czasu widze ze ci nie zabiera pielegnacja baniaka a trzeba przyznac efekt jest piorunujacy wrecz. No dobra dosyc naslodzilem Wink
Mam jedno pytanie:
W styczniu startuje ze 160l baniakiem i chce dac podloze JBL Manado, ty tez masz takie. I czy jest wskazane dac jeszcze jakies aktywne podloze pod spod? (ty dales widze JBL AquaBasis Plus) Czy wystarczy tylko samo Manado?
Z gory dzieki za odp. i Spokojnych, Wesolych!

Monado to podłoże neutralne, nie wydziela żadnych substancji wspomagających wzrost roślin, po za tym że jest drobne i rośliny dobrze się w nim czują Smile Jeśli chcesz akwarium z większą ilością roślin, musisz dać na spodnią część jakiś substrat to raczej konieczne przy tym podłożu.

(22.12.2011, 12:00)apri cort napisał(a):  No pierwszy raz napiszę coś negatywnego na temat tego akwa... Nie podoba mi się wybujały pod powierzchnię środek tylnego planu, co to za rośliny? Na mój nie mający pojęcia o roślinach gust tylko nurzaniec ma prawo tak pod powierzchnią szaleć.
Poza tym jak zwykle powalające Wink

Oj Apri Apri heheheh już miałem nie wkładać łapek do zbiornika przed Świętami, ale jak tu czegoś nie zrobić, jak mi się wytyka moje lenistwo Big GrinBig Grin Co by nie było wziąłem się za to bo bym nie miał spokojnych Świąt TongueTongue W każdym bądź razie fajnie, ze tu zaglądasz i pilnujesz wszystkiego hehe . Jeśli chodzi o nazwę tej rośliny to kurcze wyleciała mi z głowy Wink Święta idą człowiek zalatany od rana do wieczorka ale jak już będzie wszystko przygotowane poszperam i wyszuka ją Smile

Wesołych Świąt !!!!!!!!!!!!!!!!!

RE: [ 375l ] Greg3or - aktualizacja 21,12,2011 ZapRaszaM - pawciotr - 22.12.2011

Cudne akwarium!
Pozdrawiam Smile

RE: [ 375l ] Greg3or - aktualizacja 21,12,2011 ZapRaszaM - adrenalina - 22.12.2011

Cytat:Jeśli chodzi o nazwę tej rośliny to kurcze wyleciała mi z głowy

Limnophila sessiliflora

RE: [ 375l ] Greg3or - aktualizacja 21,12,2011 ZapRaszaM - Kroczek33 - 22.12.2011

Świetnie urządzony zbiorniczek , wszystko na swoim miejscu Wink

RE: [ 375l ] Greg3or - aktualizacja 21,12,2011 ZapRaszaM - asz32 - 25.12.2011

zauroczyło mnie to akwarium Smile ja do czegoś takiego dojdę najwcześniej za parę lat Wink a tak z ciekawości... powiedz ile "kosztuje" miesięczne utrzymanie takiego akwa? (prąd, nawozy itp)