Akwarystyka - Forum akwarystyczne AkwaŚwiat
[ 375l ] Greg3or - 17.06.2012 Filmik - Wersja do druku

+- Akwarystyka - Forum akwarystyczne AkwaŚwiat (http://www.akwaswiat.net)
+-- Forum: Akwarium (http://www.akwaswiat.net/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Forum: Galeria (http://www.akwaswiat.net/forumdisplay.php?fid=6)
+---- Forum: Zdjęcia akwariów (http://www.akwaswiat.net/forumdisplay.php?fid=18)
+---- Temat: [ 375l ] Greg3or - 17.06.2012 Filmik (/showthread.php?tid=23370)

RE: [ 375l ] Greg3or - nowe fotki - Zapraszam... - akwabrw - 01.12.2011

Zobaczyłem twoje akwarium, popatrzyłem na moje, potem znowu na twoje i znowu na moje iiiiiiiiiiii....
i się załamałem;P
Moje jest ładne, no ale twoje..Smile
Nie ma co doradzać. Można tylko powiedzieć, że jest ślicznieWink

RE: [ 375l ] Greg3or - nowe fotki - Zapraszam... - greg3or - 02.12.2011

(01.12.2011, 00:10)asz32 napisał(a):  jestem pod wieeeelkim wrażeniem.... cudownie piękne akwarium, raj dla tych Twoich rybek... ile czasu dochodziłeś to tego aby tak to wszystko wyglądało? ile akwariów było przed tym? szacunek i pozdrawiam Smile

Ile było akwariów, hmm 2 były - 220l było i nawet gdzieś w temacie pokazywałem je Wink nie było to akwarium wysokich lotów hehe, a zwykły nawet nie przeciętny baniak, potem przy drugim podejściu wyszedł nieco lepiej, a chwilę później kupiłem już większy Smile Akwarium nie jest jakieś super wypaśne, bo widziałem dużo lepsze Smile nawet tu na forum są ładniejsze baniaki Smile ale powoli zaczynam wprowadzać zmiany po nawałce glonów heh

(01.12.2011, 00:37)mcda-p napisał(a):  greg3or, ale Ty sie z tymi roślinami nakombinujesz...ale przyznaje że troszkę gigantyczne anubiasy mi tu nie pasowały, przytłaczały ta lekką aranżację. Teraz wygląda znacznie lepiej, choć i tak wogóle baniak jest pierwsza klasa! Smile

Hehehe no widzisz Smile Anubiasy kupiłem tylko po to ażeby ustabilizować warunki w akwarium Smile Teraz już widać spore przyrosty roślin, więc anubiasy mogłem wyciągnąć Smile i posadzić nowe mniejsze rośliny.

(01.12.2011, 18:18)akwabrw napisał(a):  Zobaczyłem twoje akwarium, popatrzyłem na moje, potem znowu na twoje i znowu na moje iiiiiiiiiiii....
i się załamałem;P
Moje jest ładne, no ale twoje..Smile
Nie ma co doradzać. Można tylko powiedzieć, że jest ślicznieWink

No bez przesady mi się twoje akwa podoba bardzo Tongue To są dwa zupełnie różne baniaki nie można ich porównywać Smile Jak zakupisz 375l i je urządzisz to wtedy je porównamy Smile Dbaj o to co masz, bo to będzie ciekawy zbiorniczek. A doradzić zawsze coś można Tongue nigdy nie jest tak, żeby wszystko było idealnie, do tego nie dochodzi się miesiącami heh

Pozdro i dzięki za opinie widzę, że idę w dobrym kierunku tylko tych rybek ciągle nie mogę dostać Grrrrrrrrrrr

RE: [ 375l ] Greg3or - nowe fotki - Zapraszam... - akwabrw - 03.12.2011

No dobra doradzęSmile Z przodu fajnie by wyglądał trawnik z małego henia, albo glosi...

RE: [ 375l ] Greg3or - nowe fotki - Zapraszam... - maksiu85 - 06.12.2011

Fajnie wygląda Hydrocotyle sp. japan. I jest prostsza w ogarnięciu, szybko rośnie i dobrze wygląda przy korzeniach japońskich.

Jak sprawuje Ci się to manado? Pytam ponieważ chcę kupić jakiś substrat, a jbl jest w niezłej cenie i jak na początek wydaje się być idealne. Nie ma za dużo nawozów, przez co nie wymaga stosowania filtracji 2x za dużej, a kubła kolejnego raczej dokupować nie chcę.
Czy faktycznie jest tak pylące jak o nim mówią? Mam 15 kirysów pstrych i obawiam się zapylenia baniaka przy każdym karmieniu.

RE: [ 375l ] Greg3or - nowe fotki - Zapraszam... - greg3or - 11.12.2011

(06.12.2011, 22:37)maksiu85 napisał(a):  Fajnie wygląda Hydrocotyle sp. japan. I jest prostsza w ogarnięciu, szybko rośnie i dobrze wygląda przy korzeniach japońskich.

Jak sprawuje Ci się to manado? Pytam ponieważ chcę kupić jakiś substrat, a jbl jest w niezłej cenie i jak na początek wydaje się być idealne. Nie ma za dużo nawozów, przez co nie wymaga stosowania filtracji 2x za dużej, a kubła kolejnego raczej dokupować nie chcę.
Czy faktycznie jest tak pylące jak o nim mówią? Mam 15 kirysów pstrych i obawiam się zapylenia baniaka przy każdym karmieniu.

Wiesz co jak miałem wcześniej to podłoże było OK Smile To co mam teraz to niby to samo z nową formuła i wydaje mi się, że bardziej pyli niż to stare Sad Ja też mam kiryski ale pigmejki u Ciebie nie wiem czy zda to egzamin na pewno musisz przed wsadzeniem je wypłukać w bieżącej wodzie. Ja tak robiłem a i tak przy odmulaniu widać jak pyli.

Mała aktualizacja

Dalej walczę z okrzemkami które atakują mi blyxę kurcze co za świństwo, zwiększyłem podawanie CO2 zobaczymy czy odpuści menda.
Kolorowo nie jest ale cóż akwarystyki przez takiego intruza nie opuszczę TongueTongue
Wypowiedzi mile widziane, pozdro all.Smile !!!

p.s rasbor w dalszym ciągu nie mogę dostać SadSadSadSad MasakraSad

RE: [ 375l ] Greg3or - aktualizacja 11,12.2011r - Zapraszam... - lion122 - 11.12.2011

Akwarium bajeczne ,faktycznie szkoda ,że nie ma rozborek

RE: [ 375l ] Greg3or - aktualizacja 11,12.2011r - Zapraszam... - Tyberiusz - 11.12.2011

Mnie się również bardzo podoba, jest takie, hmmmm po prostu ładne i dobrze zagospodarowane Wink

RE: [ 375l ] Greg3or - aktualizacja 11,12.2011r - Zapraszam... - 5pirit - 11.12.2011

Po raz kolejny powiem że kibicuje twojemu baniakowi od początku jak go zobaczyłem.

Dorzucasz tylko więcej Co2 a świecisz mniej?

Rasborki właśnie chcę kupić do mojej kreweciarni bo mam 3 sztuki i chcę dokupić z 7 sztuk, kupuję od kolesia z poznania ma na allegro wystawione aukcje i już brałem parę razy od niego rybki i wszystko było OK, do tego wysyłka PKS mega szybka. Wylicytowałem rybki a za 3-4 godziny już pływały u mnie Smile

Jedna rasbora mnie zastanawia bo zrobiła się cała czarna i nie wiem od czego to może być. Ma już tak chyba z 2-3 miesiące ale nic się z nią nie dzieje złego, a na inne też się nie przeniosło.

RE: [ 375l ] Greg3or - aktualizacja 11,12.2011r - Zapraszam... - apri cort - 12.12.2011

Ty jesteś jednak "miszczu" Wink Te aranże są takie zwiewne, eteryczne, a nie nadźgane zielska jak w niektórych roślinniakach. Tutaj sobie swobodnie wszystki "oddycha"...

RE: [ 375l ] Greg3or - aktualizacja 11,12.2011r - Zapraszam... - greg3or - 12.12.2011

Aleś cie mnie zasłodzli tymi opiniami, Tongue Miło się czyta takie komentarze i fajnie wiedzieć że zbiornik innym też się podobaSmile Dzięki wielkie. Dziś udało mi się uchwycić więcej rybek na tle całego akwarium i kiryski w grupce.

Coś mi się wydaje, że jak tylko będę wcześniej w domu bo wracam koło 18 minimum i zoologiczne pozamykane Sad to zakupię sobie z 6 otosków Smile
Na razie to tyle nowości od wczoraj heh.

Pozdro