Akwarystyka - Forum akwarystyczne AkwaŚwiat
[ 375l ] Greg3or - 17.06.2012 Filmik - Wersja do druku

+- Akwarystyka - Forum akwarystyczne AkwaŚwiat (http://www.akwaswiat.net)
+-- Forum: Akwarium (http://www.akwaswiat.net/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Forum: Galeria (http://www.akwaswiat.net/forumdisplay.php?fid=6)
+---- Forum: Zdjęcia akwariów (http://www.akwaswiat.net/forumdisplay.php?fid=18)
+---- Temat: [ 375l ] Greg3or - 17.06.2012 Filmik (/showthread.php?tid=23370)

RE: [ 375l ] Greg3or - Już niedługo będą zmiany :)) 2 foty - 5pirit - 06.11.2011

A powiedz mi czy zmieniałeś coś z filtracją, tzn czy filtry cały czas masz te same?

RE: [ 375l ] Greg3or - Już niedługo będą zmiany :)) 2 foty - greg3or - 07.11.2011

(06.11.2011, 20:37)5pirit napisał(a):  A powiedz mi czy zmieniałeś coś z filtracją, tzn czy filtry cały czas masz te same?

Nie jak na razie nic nie zmieniałem, ale zapewne na przełomie kwartału będe wymieniał jeden z kubełków.

teraz pod baniakiem mam to co wcześniej czyli

JBL e900
Fluval 405

Jbl zaczyna słabnąć w sumie pracuje już sporo czasu u mnie i ma prawo ale przeczyszczę go może coś się poprawi. jeśli będę wymieniał to albo wezmę JBL e901 greenline albo 1501 greenline, ale to tak jak mówiłem w okolicach lutego Smile

RE: [ 375l ] Greg3or - aktualizacja 20.11.2011 - greg3or - 20.11.2011

Fotka podglądowa zbiornika po małej przebudowie. Korzeń z lewej strony odwróciłem i stał się dużo wyższy, chyba wyszło na plus.

Fotka podglądowa

Do sprzedania wystawiam również anubiasa a właściwie to 4 duże rośliny połączone po dwie pary. Cena to paczka około 13zł + zaproponowana cena nabywcy. więcej w dziale Sprzedam.

Zapraszam do wyrażania opinii, Pozdrawiam WinkWink

RE: [ 375l ] Greg3or - aktualizacja 20.11.2011 - Yacek - 20.11.2011

A propos anubiasów, czy te wielkie liście z prawej to nie anubias?

Pewnie już to pytanie pojawiło się wcześniej jednak jakoś nie mogę się zebrać by przekopać te 36 stron wątku, czy masz akwa czymś przykryte czy uzupełniasz na bieżąco odparowaną wodę?

RE: [ 375l ] Greg3or - aktualizacja 20.11.2011 - greg3or - 20.11.2011

(20.11.2011, 18:32)Yacek napisał(a):  A propos anubiasów, czy te wielkie liście z prawej to nie anubias?

Pewnie już to pytanie pojawiło się wcześniej jednak jakoś nie mogę się zebrać by przekopać te 36 stron wątku, czy masz akwa czymś przykryte czy uzupełniasz na bieżąco odparowaną wodę?

Patrząc na monitor, Anubiasy rosną po lewej stronie Smile Tak to są te wielkie zielone liście. Patrząc oczami akwarium w stronę monitora, będą po prawej stronie Wink Oczywiście w akwarium jest jedna para, druga była jeszcze w wiaderku z wodą i nie została ujęta na końcowej focie.

Fota końcowa z wszystkimi anubiasami wygląda tak.

Akwarium jest odkryte, nigdy nie było przykrywane. Wodę uzupełniam na bieżąco średnio co dwa dni około 5-7l.

RE: [ 375l ] Greg3or - aktualizacja 20.11.2011 - Yacek - 21.11.2011

No no, odkryte akwarium i ani krzty kamienia na szybach. Taką masz dobrą kranówę czy z RO dodajesz?

RE: [ 375l ] Greg3or - aktualizacja 20.11.2011 - greg3or - 21.11.2011

(21.11.2011, 00:31)Yacek napisał(a):  No no, odkryte akwarium i ani krzty kamienia na szybach. Taką masz dobrą kranówę czy z RO dodajesz?

Prawdę powiedziawszy to o RO tylko słyszałem i czytałem co nieco ale nigdy nie stosowałem Smile Wodę leje prosto z kranu Tongue Ogólnie ma niezłe parametry KH 5 GH 9 jakoś tak. Czy nie mam kamienia, a no troszkę co jakiś czas się na szybie trafi, to przetrę ściereczką i znika na jakiś tydzień może dłużej.

RE: [ 375l ] Greg3or - aktualizacja 20.11.2011 - greg3or - 30.11.2011

Czas dać małe co nie co TongueTongue

Powoli zaczynam wprowadzać zmiany Smile Anubias zniknął z akwa, na jego miejsce przyszło kilka nowych odmian roślin

Hedyotis salzmanii
Hydrocotyle sp. Japan
Staurogyne sp
Ludwigia green
Ludwigia repens

Zobaczymy jak to będzie u mnie rosło Smile
Pisałem jakiś czas temu, że dojdzie około 40sztuk rasbory plamistej, ale niestety do tej pory nie udało się jej w zoologicznym sprowadzić Sad Trzeba jeszcze poczekać a szkoda bo już miałem je mieć na dniach/

Fotki podglądowe zbiornika
tak wyglądało po dosadzeniu roślin

tu po wprowadzeniu drobnych modyfikacji kamieni, korzeni.

Oczywiście zapraszam do wypowiedzi, każda opinia bądź rada mile widziane Smile

Pozdro All

RE: [ 375l ] Greg3or - nowe fotki - Zapraszam... - asz32 - 01.12.2011

jestem pod wieeeelkim wrażeniem.... cudownie piękne akwarium, raj dla tych Twoich rybek... ile czasu dochodziłeś to tego aby tak to wszystko wyglądało? ile akwariów było przed tym? szacunek i pozdrawiam Smile

RE: [ 375l ] Greg3or - nowe fotki - Zapraszam... - mcda-p - 01.12.2011

greg3or, ale Ty sie z tymi roślinami nakombinujesz...ale przyznaje że troszkę gigantyczne anubiasy mi tu nie pasowały, przytłaczały ta lekką aranżację. Teraz wygląda znacznie lepiej, choć i tak wogóle baniak jest pierwsza klasa! Smile