RE: [ 375l ] Greg3or - 23.10.2011 -
lukiki - 23.10.2011
Zbiornik-dobrze kombinujesz.
Basteq - 24.10.2011
Wygląda coraz lepiej. Tylko czekać aż rośliny zasłonią sprzęt
greg3or - 24.10.2011
(23.10.2011, 20:29)5pirit napisał(a): Ile masz rasborek maculata i jak się zachowują? Mam je u siebie z 4-5 sztuk i do tego ponad 10 galaxy i stwierdzam że maculate lepiej się trzymają w ławicy niż galaxy, co mnie troszkę zdołowało bo galaxy ładniejsze no i droższe 
No ja mam u siebie ich około 30

chciał bym mieć tak z 100 ale na razie chyba mi się nie uda do tego dobić. Wiesz co ogólnie to pływają różnie raz jest tak, że pływa spora grupa a raz tak ze przynajmniej dwie mniejsze, a część siedzi gdzieś w krzaczorach hheheh ale jak się podejdzie do akwa i stuknie w szybę moment i przylatują prawie wszystkie
Polecam te rybcie bo naprawdę fajnie się na nie patrzy, u mnie minusem jest to że mam ich za mało jak na razie
greg3or - 01.11.2011
Mała aktualizacja
Młodych kirysków wypatrzyłem już 4 sztuki, więc łącznie jest ich 14

To taka miła niespodzianka heh

Zamówiłem także 40sztuk rasbory plamistej ale kiedy będzie to nie mam pojęcia może około miesiąca jeszcze przyjdzie mi poczekać.

tu rodzice
a tu rasbory
i cały zbiorniczek na dzień dzisiejszy
Co w nim nowego
duży anubias barteri zamiast mchu bo zbierało się mi na nim bardzo dużo syfu

. Po lewej zaś stronie doszedł lotos zielony. Po woli wychodzę z glonów które piętrzyły się na prawo i lewo jest już coraz lepiej z tym na szczęście.
Jeśli był by ktoś chętny to anubiasa mam na wydanie, więc pisać na PW. Roślina posiada kilka ładnie rozwiniętych liści i wypuszcza już nowe, więc bez problemu powinna się za klimatyzować.
Oczywiście komentarze mile widziane.
Pozdro All
Kondziu360 - 01.11.2011
Podobnie jak Apri, straciłem temat. Szkoda, mam nadzieję że wrócisz ze zbiornikiem do formy...
Maculaty kapitalne rybki
RE: [ 375l ] Greg3or - Małe co nie co :)) -
5pirit - 02.11.2011
Co to są za Kiryski bo rodzice jakieś takie małe są? Jeżeli było gdzieś wcześniej to sorki ale widocznie nie doczytałem.
Gdyby nie to że udało mi się nabyć w zeszłym tygodniu Galaxy po 3,50zł za sztukę (

) to też bym brał Plamiste bo naprawdę fajne rybcie a zwłaszcza jak pływają w grupie. Fakt mam ich tylko z 6 sztuk ale patrząc na Galaxy to te rasborki bajeczka, no i cena normalna choć nieco gorzej z dostępnością.
Odnośnie samego baniaczka to trochę widać, potrwa powrót do poprzednich wariacji i sama koncepcja się trochę zmieniła, ale to pewnie dlatego że było trochę strat podczas przeprowadzki. I tutaj właśnie mam do Ciebie pytanie. Bo tam miałeś dużo roślin itd ... i co się z nimi stało podczas przeprowadzki? Wyrzuciłeś je czy przez dłuższy czas leżały we wiadrach/miskach i zmarniały?
lion122 - 02.11.2011
Naprawdę fajny zbiorniczek ,ma swój klimat.Tylko poczekać ,aż te 40 rozbor plamistych dojdzie i będzie super
greg3or - 03.11.2011
(01.11.2011, 23:10)Kondziu360 napisał(a): Podobnie jak Apri, straciłem temat. Szkoda, mam nadzieję że wrócisz ze zbiornikiem do formy...
Maculaty kapitalne rybki 
Spokojnie

Wiadomo że pośpiech jest zgubą każdego akwarysty heh dlatego na razie staram się unormować warunki, sprawić aby wszystko zaczęło się należycie rozwijać i potem dojdą bardziej wymagające rośliny.
(02.11.2011, 16:14)5pirit napisał(a): Co to są za Kiryski bo rodzice jakieś takie małe są? Jeżeli było gdzieś wcześniej to sorki ale widocznie nie doczytałem.
Gdyby nie to że udało mi się nabyć w zeszłym tygodniu Galaxy po 3,50zł za sztukę (

) to też bym brał Plamiste bo naprawdę fajne rybcie a zwłaszcza jak pływają w grupie. Fakt mam ich tylko z 6 sztuk ale patrząc na Galaxy to te rasborki bajeczka, no i cena normalna choć nieco gorzej z dostępnością.
Odnośnie samego baniaczka to trochę widać, potrwa powrót do poprzednich wariacji i sama koncepcja się trochę zmieniła, ale to pewnie dlatego że było trochę strat podczas przeprowadzki. I tutaj właśnie mam do Ciebie pytanie. Bo tam miałeś dużo roślin itd ... i co się z nimi stało podczas przeprowadzki? Wyrzuciłeś je czy przez dłuższy czas leżały we wiadrach/miskach i zmarniały?
Co to za kiryski ano panie Kolego to są Kiryski Pigmejki

rosną sobie do 2-2,5cm. U mnie często pływają z rasborami co mnie bardzo cieszy, zresztą one pływają wszędzie, genialne rybki

Przy przeprowadzce miałem mało czasu na myślenie i z roślin brałem same szczepki. Oddałem także część bo wydawało mi się że będzie ich za dużo

Miałem ładną blyxę ale mi ją glon zniszczył i zostały się ocalałe niedobitki.
(02.11.2011, 16:52)lion122 napisał(a): Naprawdę fajny zbiorniczek ,ma swój klimat.Tylko poczekać ,aż te 40 rozbor plamistych dojdzie i będzie super 
A no właśnie czekam, dziś jeszcze idę do jednego zoologicznego, może tam szybciej sprowadzą heh

a jak sprowadzą w obu to będzie ich ponad 120 heh to też nie problem bo na 375l akwa spokojnie dadzą sobie radę.
Fotki korzenia jaki udało mi się kupić za śmieszne pieniądze. Na allegro ponad 100 za coś sensownego a i tak ten jest ładniejszy i chyba większy

Dzięki za komenty, oczywiście zachęcam do tego bo zawsze każda opinia jest przydatna
pozdro All
5pirit - 03.11.2011
Tak myślałem że to pigmejki ale chciałem się upewnić. Pigmejki z tego co czytałem mają to do siebie, że w przeciwieństwie do innych odmian kirysków wolą pływać nie przy dnie tylko właśnie środkiem, stąd pewnie lubią pływać z rasborkami.
Korzeń jest koszerny

tylko coś z nim teraz fajnego zdziałać. Wrzucasz jak leci czy obsadzasz czymś?
greg3or - 06.11.2011
(03.11.2011, 18:29)5pirit napisał(a): Tak myślałem że to pigmejki ale chciałem się upewnić. Pigmejki z tego co czytałem mają to do siebie, że w przeciwieństwie do innych odmian kirysków wolą pływać nie przy dnie tylko właśnie środkiem, stąd pewnie lubią pływać z rasborkami.
Korzeń jest koszerny
tylko coś z nim teraz fajnego zdziałać. Wrzucasz jak leci czy obsadzasz czymś?
Tak pigmejki to bardzo zabawne rybki, ganiają się po całym akwa nie ma miejsca gdzie by nie wlazły

Korzeń na razie sobie w misce leży ale nie mocze go jeszcze
Na całe szczęście rośliny zaczęły odbijać, więc coraz bardziej jestem zadowolony, bo w pewnym momencie myślałem że już wszystko się zepsuje

Ale odbiły, wiec to już kwestia tygodni, jak zacznę wracać do mniejszych roślin i ich wariacji

Fotki podglądowe już na nich widać kolorki na roślinach.

Miałem mieć rasborki w ten piątek, ale nie udało się ich załatwić

następny termin za 2 tygodnie oby już ostatni heh bo nie mogę się doczekać.
Dzięki Wszystkim za komentarze

Zawsze miło poczytać co kto myśli o zbiorniku.