RE: [ 375l ] Greg3or - roślinne - Trochę zmian :) Czyna lepsze ? Chyba tak Zapraszam -
greg3or - 15.07.2011
Zbiornikowi pozostało jeszcze maksymalnie 2 tygodnie życia

Czeka mnie przeprowadzka i niestety w całości go nie zabiorę. Oczywiście baniak zostanie na nowo zalany i to co w nim żyje w jak największej ilości do niego z powrotem trafi
kompozycja jeszcze nie do końca ustalona ale będzie spontan jak do tej pory. Nie wiem ile podłoża uda się odzyskać bo na dnie leży ziemia więc zastanawiam się nad dokupieniem jeszcze podłoża tylko nie wiem jakie tym razem dodac do tego monado
Porady mile widziane a nawet wskazane

)
Jak ktoś ma kamienie Ada Manten stone na sprzedaż to czekam na info ile i za ile
Pozdro all
RE: [ 375l ] Greg3or - roślinne - Trochę zmian :) Czyna lepsze ? Chyba tak Zapraszam -
zielonamagda1102 - 16.07.2011
Akwarium super , naprawdę bombowe

tylko zazdrościć
Piotrek1234 - 16.07.2011
(15.07.2011, 22:22)greg3or napisał(a): Zbiornikowi pozostało jeszcze maksymalnie 2 tygodnie życia
Czeka mnie przeprowadzka i niestety w całości go nie zabiorę. Oczywiście baniak zostanie na nowo zalany i to co w nim żyje w jak największej ilości do niego z powrotem trafi 
Ale się przestraszyłem tym pierwszym zdaniem ! Takie cudo miało by zakończyć swój żywot?! Ale na szczęście nie
greg3or - 03.08.2011
Witam ponownie

Nie było mnie troszkę czasu ale nie było kiedy roboty było sporo i jeszcze doszła przeprowadzka więc urlop nie jest taki jak bym chciał ( plaża, drinki itp ) heheh
Ale nie o tym miałem pisać w niedzielę nadarzyła się okazja przewiezienia baniaka na nowe mieszkanie, więc było kupę pracy. Zacząłem o godzinie 8 rano przycinkę roślin i czyszczenie zbiornika skończyłem po 12 heh potem dźwiganie znoszenie i wnoszenie ale baniak stoi gdzie miał stać
Fotek nie mam jeszcze zrobię je jutro jak naładuję akumulatorek. Niestety na nowym mieszkaniu nie miałem aparatu więc relacji z założenia nie będzie ale będą foty już nowej aranżacji

Skończyłem po 2 w nocy więc byłem kompletnie wypompowany na drugi dzień się okazało że rybki nabawiły się grzybicy chyba albo jakiejś pleśniawki i już na starcie mam małe straty bo trzy sztuki padły reszta już ma się dobrze.
Filtracja jest taka jak była wcześniej czyli dwa filterki kubełkowe
JBL e900 i fluval 405
Butla CO2 1,5kg
Oświetlenie 3 x 70W HQI
podłoże
JBL aquabasisPlus
Jbl Monado
Jbl Florapol
Jbl kulki glinianotofrowe
Flora
Lotos tygrysi
Anubias
Pogostemon Helferi
Mech kępa
Pistia
Sagitaria Eatoni
Hemianthus micranthemoides
Hemianthus callitrichoides
Fauna
Rasbora micros
Rasbora merah łącznie jakieś 40 osobników w planach dokupienie 60-80sztuk
Ślimak Helena około 40sztuk
Krewetki red cherry itp
Dodatki
Korzenie Red moor wood
Kamienie Ada manten stone
Jutro postaram się dać fotki
Pozdro all
greg3or - 03.08.2011
Yoo
Udało się zrobić kilka fotek dał bym ich więcej ale komp jeszcze jest na starym mieszkaniu bo net nie podpięty na nowym i tak trzeba latać

No ale Co wyszło to daje do wglądu.

Dodam tylko ze akwarium zostało na nowo zalane na przełomie 31.07.2011 - 1.08.2011r
Wszystkie opinie mile widziane, więc zachęcam do wypowiadania się

Druga sprawa to mam kawał plechy z mchu który mi jeszcze został, kto chce pisać na PW naprawdę jest tego sporo więc warto.
RE: [ 375l ] Greg3or - roślinne - Restart 31.07.2011 - Foty strona 33 Zapraszam ! -
Malutki - 03.08.2011
Restarcik, a mimo to wygląda super. Jest mniej zarośnięte niż poprzednie, ale i tak mi się bardzo podoba, chwasty z czasem podrosną przecież

.
Gratuluję odwagi.
RE: [ 375l ] Greg3or - roślinne - Restart 31.07.2011 - Foty strona 33 Zapraszam ! -
mcda-p - 03.08.2011
Ładnie Ci to wyszło, dużo dupereli, kamyczków i korzeni, ogólnie jest na czym oko zawiesić

A przeprowadzki łącznie z robieniem wszystkiego od nowa współczuję
Misiek9613 - 03.08.2011
ładnie, bo przestrzennie.
toomeka@wp.pl - 03.08.2011
A co to na tej helence? Slimaczek? Słabo się starają u mnie nie wiem jakim cudem helenki jeszcze żyją bo ani jednego innego od jakiś 2 miesięcy nie widziałem.
Malutki - 03.08.2011
A ja mam helenkę. Ale nie daje ona sobie rady ze ślimaczkami. Chyba będę musiał ich dokupić