RE: Gupik pawie oczko (Poecilia reticulata) -
żongler - 20.03.2009
Masz przepiękne gupiki

Mam nadzieję, że mi się też uda kiedyś takie piękne wyhodować

A ja ostatnio jak byłem w sklepie to się dziwiłem, czemu mają kilka akwarium z gupikami i w jednym obok nazwy gupik pisało "endler" ... też były kolorowe...
loczek_13 - 20.03.2009
piękne rybcie
Luki - 13.04.2009
witam
Ja też mam gupiki...bardzo podobne do twoich ^^ ale nigdy mi nie udało się wy
hodować 
1 samica po porodzie mi zdechła a jak przyszedłem do domu to zobaczyłem że wszystkie gupiki(malutkie)zostały zjedzone
CinekxDxD - 11.06.2009
Wiecie jak najszybciej mieć młode gupiki??Jak nie to wam powiem.
Gdy kupujecie w zoologicznym samiczki gupika to patrzcie po brzuchu jak jest duży to kupujcie.Ja tak zrobiłem i mam 2 samice w ciąży ale już jedna urodziła 15 sztuk małych urwisów.Jeszcze druga została żeby urodzić ale piękne gupiki masz a czym je karmisz (narybek)??
prof.Animal - 11.06.2009
CinekxDxD napisał(a):Wiecie jak najszybciej mieć młode gupiki??Jak nie to wam powiem.
Gdy kupujecie w zoologicznym samiczki gupika to patrzcie po brzuchu jak jest duży to kupujcie.Ja tak zrobiłem i mam 2 samice w ciąży ale już jedna urodziła 15 sztuk małych urwisów.Jeszcze druga została żeby urodzić ale piękne gupiki masz a czym je karmisz (narybek)??
Niezbyt przydatna rada- skorzystają z niej tylko ludzie, którzy jeszcze nie mają gupików, albo ktoś kto kupuje jedną sztukę, aby wprowadzić nowy materiał genetyczny...
Misiu95 - 11.06.2009
Nie długo ja tez bede posiadaczem małych gupików

. Tylko zbytnio nie wiem czy karmic narybek sa jakies sepcjalne karmy ?
nefrete1 - 11.06.2009
Młode gupików można wykarmić stosując karmy dla narybku w proszku, np tetry. Można też wziąć zwykły pokarm płatkowy i suszony i mocno rozdrobić je na proszek.
apri cort - 12.06.2009
Gupiki to bardzo niedoceniane rybki. Miałam kiedyś niezwykłą frajdę obserwując, jak młody samczyk się z dnia na dzień wybarwia. Był jeden wśród kilkudziesięciu bab
bubu111 - 24.02.2010
Świetne gupiki. Ja tez czekam aż moje młode się wybarwią, ale nie będą takie świetne jak twoje
akwarystyk 030 - 25.02.2010
Piękne te twoje gupiki, chociaż nie przepadam za gupikami, ale te przypadły mi do gustu

A w jakim są akwarium, mogłabyś dać fotkę całego akwarium?