RE: Krewetki -
Kejdi - 26.11.2008
Spoko, ja tylko napisałam co było u mnie. Możliwe, że w Twoim akwarium będzie się między nimi dobrze układało, czego Ci życzę.
Tak jak pisałam, wszystko zależy od ryby.
mnemic - 26.11.2008
mam nadzieje ze bedzie ok
karasek22 - 27.11.2008
A ja mam jeszcze jedno pytanie przy rozmnazniu krewetek trzeba rozdzielic samice albo samce ? Jeśli tak to :gdzie? na ile? i w jakim czasie ?
Kejdi - 27.11.2008
Nic nie rozdzielasz

Nie ma takiej potrzeby.
Zazwyczaj rozmnażając jakiś gatunek należy doprowadzić do zbliżenia przedstawicieli obu płci.
BeMyself - 30.11.2008
krewetki stosunkowo łatwo namówić do ekhm aktu

może tylko moje są takie napalone ale miały chcicę nawet jak wsadziłam je do słoika gdy zmieniałam wystrój w ich zbiorniku

więc jeśli zapewni się im trochę pokarmu, odpowiednią temperaturę, trochę mchu (popieram gałęzatkę po raz kolejny

pożyteczny glon

) to co chwilę praktycznie będzie widać jajeczka
zegarsky91 - 30.11.2008
Po co kupować takiel liście to się samemu robi ;d
Doma - 30.11.2008
jakie krewecie i ile sztuk polecacie do 260 l. zbiornika roślinnego?
BeMyself - 30.11.2008
wszystko zależy czy masz doświadczenie, czy jest to holender bez żadnej fauny, czy chcesz karłowate krewecie itp
najlatwiejsze w hodowli są red cherry, babaulti, babaulti green, pearle i crystal redy też nie są ciężkie

trochę większe są amanki

w internecie znajdziesz tabele ktore krewecie między sobą się krzyżują

może wieczorem(chyba że ktoś wcześniej to zrobi

) jak znajdę chwilkę to znajdę i wkleję
Kamil_eq - 14.12.2008
Witam odnawiam temat bo nie chce zakładać następnego ,A więc długo sie zastanawiałem zmieniłem obsadę i teraz nie mam już kiryśnika i długonosa więc kupiłem sobie 2szt krewetek amano i wczoraj zobaczyłem że jedna z nich niema kawałka odnóża z tyłu nic jej to nie przeszkadza i spokojnie zjada glony i teraz mam pytanie czy wiecie może czy krewetki mają zdolność do regenarcji utraconych części odnóży ?? wiem że wiele skorupiaków posiada taką zdolność z Góry dzięki
Pozdrawiam
Krewetki -
michal1994 - 27.02.2009
Czy do hodowli krewetek trzeba grzałkę??? Aha i napowietrzać też trzeba?
Tematy zostały połączone - używaj opcji SZUKAJ - Kejdi