RE: [45l - LT] DuH-a towarzyskie od zera -
KORNEL - 31.08.2011
(31.08.2011, 02:00)DuH napisał(a): Cabomba rośnie jak oszalała, dziś wywaliłem 7szt 20cm łodyg i zostawiłem tylko świeże-młode odrosty. Zastanawiam się nad wymiana jej na coś innego podobnego bo denerwująca jest, w kółko trzeba wkładać łapy do zbiornika i ja przycinać 
Lepiej wkładać łapy i ciąć niż płakać, że nic w akwarium nie rośnie.
DuH - 13.09.2011
31.08.11__________________________________________
Aktualizacja, po wczorajszym cięciu - cabomba niska i mizerna bo ostro poszła pod ostrze

za kilka dni będzie pod taflą wody. Wczoraj dosadzony trawniczek - Eleocharis acicularis (Sitowie igłowate)
Zmiana w obsadzie:
4x Neon Czarny
5x Neon Czerwony
5x Neon Inesa
2x Otosek
2x Kirys Panda
1x Rak Cambarellus Orange
3x Gupik Endlera 2m+1k
1x Hellena
Wiem, że ryb troszkę dużo ale już więcej nie będzie

Jakiej rośliny użyć żeby zasłoniła filtr i grzałkę? cabomba nie lubi wartkiego ruchu wody, nurzańca nie chcę ....
28 dni od zalania:
czy ten "trawniczek" można przycinać?
- Mikrantemum okrągłolistne (Micranthemum umbrosum)
Kabomba zaczęła marnieć (po ataku sinicy płukałem ją pod bierzącą wodą :/ ), i w sumie mi się już znudziła, wyleci i zastąpi ja jakaś inna ciekawa roślina.
Narazie daję zdjęcia naszego pupila, a wieczorem całokształtu.

.
apri cort - 13.09.2011
Czym karmisz raczka?
DuH - 13.09.2011
Raczek zjada wszystko co spadnie na dno, taki odkurzacz, ale lubi też wafle dla glonojadów i obumarłe rośliny

Dzisiaj ugotuje mu marchewkę, pewnie trochę karotenu mu się przyda. Wczoraj znalazłem pancerz, myślałem że to Raczek wykitował, a on nagle zza korzenia się pojawił
apri cort - 13.09.2011
Myślałam, że to drapieżnik, no muszę się douczyć w kwestii akwariowych skorupiaków.
Tyberiusz - 13.09.2011
(13.09.2011, 08:41)DuH napisał(a): Kabomba zaczęła marnieć (po ataku sinicy płukałem ją pod bierzącą wodą :/ ), i w sumie mi się już znudziła, wyleci i zastąpi ja jakaś inna ciekawa roślina.
(13.09.2011, 08:41)DuH napisał(a): Jakiej rośliny użyć żeby zasłoniła filtr i grzałkę? cabomba nie lubi wartkiego ruchu wody, nurzańca nie chcę ....
Ja kabombę wymieniłem na limnofilę bezszypułkową i użyłem jej również do zasłonięcia filtra
DuH - 13.09.2011
Piękna roślinka, i wg opisów rośnie 30cm wysoka czyli tyle ile ma moje akwa
Jako, że akwarium działa już jakiś czas na szybach osiadają gloniska. Oczywiście usuwam je czyścikiem z bocznych ścianek i przedniej, czy mam usuwać też z tylnej? czy lepiej zostawić tak dla równowagi w akwarium? i tak za jakiś czas zarośnie jakimiś roślinami i nie będzie widać....
Obiecane foto:
apri cort - 13.09.2011
U mnie zielenice na tylnej szybie w Tandze robią za tło
DuH - 13.09.2011
O! i to mi się podoba, więc zostawiam je w spokoju
WooWer - 17.09.2011
jakas aktualka ?

co to za szyszki ?