Akwarystyka - Forum akwarystyczne AkwaŚwiat
[200 litrów] Towarzyskie Medzix88 - Wersja do druku

+- Akwarystyka - Forum akwarystyczne AkwaŚwiat (http://www.akwaswiat.net)
+-- Forum: Akwarium (http://www.akwaswiat.net/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Forum: Galeria (http://www.akwaswiat.net/forumdisplay.php?fid=6)
+---- Forum: Zdjęcia akwariów (http://www.akwaswiat.net/forumdisplay.php?fid=18)
+---- Temat: [200 litrów] Towarzyskie Medzix88 (/showthread.php?tid=26472)

1 2 3 4

RE: [200 litrów] Towarzyskie Medzix88 - Medzix88 - 05.04.2011

A ogólnie jak to się prezentuje? Roślin troszkę przybędzie jak tylko znajdę czas,by pojechać na giełdę do Wrocławia, bo u mnie w mieście nie ma nic ciekawego to raz a dwa ceny kosmiczne .

RE: [200 litrów] Towarzyskie Medzix88 - krzmag - 05.04.2011

Teraz dużo lepiej wygląda... Powinnaś zrobić porządek z obsadą. Dokup ładny duży korzeń. I niech sobie wszystko spokojnie rośnie...

RE: [200 litrów] Towarzyskie Medzix88 - marcinek - 05.04.2011

Po co ma zasłaniać jak to kupiła? Najwyraźniej jej się to podoba...

RE: [200 litrów] Towarzyskie Medzix88 - Medzix88 - 05.04.2011

Jak już napisałam mam jeszcze akwa 112l puste więc chcę rozdzielić obsadę na dwa. Jeżeli możecie to doradźcie co zostawić w 200-ki a co do 112-tki Smile

RE: [200 litrów] Towarzyskie Medzix88 - Medzix88 - 06.04.2011

A może małe zmiany?Mam stary korzeń z akwa,który jest teraz w terrarium z wężem. Zastanawiam się czy go nie sparzyć,wygotować w solance i wrzucić jeszcze jeden do akwa. Dziś w trakcie spaceru z pieskiem zabrałam z lasu trochę mchu i zastanawiam się czy go nie umieścić na korzeniu. Chciałbym korzeń wsadzić mniej więcej po środku akwa i dorzucić parę kamyków. Jak myślicie?

RE: [200 litrów] Towarzyskie Medzix88 - Medzix88 - 07.04.2011

O.k zmiany nastąpiły. A więc na samym początku,akwa prezentowało się tak :

03.04.2011r.
Następnie po malutkich zmianach i podmianie wody wyglądało tak :

04.04.2011r.

Na dzień 05.04.2011r. wyglądało następująco :

Jak widać woda się wyklarowała i już widać pierwsze źle wkopane roślinki... Wink

Dziś tak posiedziałam przed akwa rano z kawką i dobrą muzyką i znów mnie wzięło,aby coś pozmieniać...Taka wena twórcza czy co? Wink
Wyjęłam korzeń z terrarium, Kubuś za bardzo się tym nie przejął... Czas na odkażenie go, a więc został wygotowany w solance około 2-3godzin następnie gotowany godzinę bez soli,a później wyszorowany szczoteczką i wykąpany w fmc. Następnie znów sparzony i oto on :

Jeszcze paruje Wink

Następnie czas na kamyczki, przyniesione z ogrodu wyparzone, wygotowane i wyszorowane szczoteczką... Takie o :

A teraz przyszedł czas na ułożenie tego w akwa i małą zmianę wystroju Wink Przymocowałam nowy korzeń do kamyczka bo coś mu odwaliło i zaczął mi pływać :/ ...Następnie anubias został przymocowany do korzenia Wink . Poprzestawiałam roślinki wsadziłam nowe kamyczki a prezentuje się to następująco :

Całość :

Lewa strona :

Środek :

Prawa strona:

Efekt końcowy:

I jak teraz się podoba? Smile

RE: [200 litrów] Towarzyskie Medzix88 - w_natasha - 07.04.2011

Jak dla mnie brakuje roślin na 3 planie. I coś delikatnego na 1. Pomyśl nad dosadzeniem jeszcze paru sadzonek i dodaniu mchu.

(07.04.2011, 13:17)w_natasha napisał(a):  Jak dla mnie brakuje roślin na 3 planie. I coś delikatnego na 1. Pomyśl nad dosadzeniem jeszcze paru sadzonek i dodaniu mchu.
To właśnie mam w planie. Ale spokojnie jak znajdę coś ciekawego z roślin na 3 plan to kupię,bo nie chcę wrzucać byle czego... A wy co proponujecie obsadzić na 1 i 3 plan?

RE: [200 litrów] Towarzyskie Medzix88 - w_natasha - 07.04.2011

Ja obecnie mam moczarke argentyńska i czekam aż mi się trochę rozrośnie i ukorzeni bo jak kupiłam i wyciągłam z koszyczków to była bez korzeni i obecnie domówiłam sobie nurzaniec. Myślę że mógł by też być rogatek sztywny ale chyba z tego najlepszy by był nurzaniec. A co do 1 to sama jestem ciekawa co zaproponują bo mi też przydało by się coś dosadzić

Ja mam nadzieje,że moje roślinki też się rozrosną. Ale nie za bardzo bo buszu nie chcę Wink, lubię jak akwa jest przejrzyste.Ciekawi mnie właśnie co mi zaproponują inni na pierwszy i trzeci plan.