Akwarystyka - Forum akwarystyczne AkwaŚwiat
[ 375l ] Greg3or - 17.06.2012 Filmik - Wersja do druku

+- Akwarystyka - Forum akwarystyczne AkwaŚwiat (http://www.akwaswiat.net)
+-- Forum: Akwarium (http://www.akwaswiat.net/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Forum: Galeria (http://www.akwaswiat.net/forumdisplay.php?fid=6)
+---- Forum: Zdjęcia akwariów (http://www.akwaswiat.net/forumdisplay.php?fid=18)
+---- Temat: [ 375l ] Greg3or - 17.06.2012 Filmik (/showthread.php?tid=23370)

RE: [ 375l ] Greg3or - roślinne - peter10 - 13.11.2010

Co do skimmera mojej propozycji Smile teraz będziesz się głowił jak go ustawić , mi zajęło to tylko dwa dni Cool niestety ustawienie z lustrem wody musi być wymierzone co do mm... a ile przy tym nerwów Rolleyes

RE: [ 375l ] Greg3or - roślinne - victus - 13.11.2010

Akwarium bardzo stylowe Smile
Powiedz, proszę, jak Ci się sprawuje podłoże, jak roślinki rosną na tym mixie?
Korzenie SUPER SUPER SUPER ! Skałki również,jednak korzenie... Poezja Smile
Chciałem spytać jeszcze odnośnie lotosa. Jak go pielęgnujesz? Widać, że troszkę na "dziko" rośnie, strzela do góry i w każdą stronę, trochę jakby 2dni leżał w wiadrze i nagle został posadzony Smile

(13.11.2010, 18:05)greg3or napisał(a):  Tak się zastanawiałem nad zakupem i zastanawiałem i siłą targu zakupiłem Skimmer Fluval polecany przez Peter10 oraz HBL-501 400l/h polecany przez michal123 hehe

W swoim akwa jako skimmera używam kaskady hbl-301 i mogę polecić Smile nie jest potrzebna mocniejsza, 301 w zupełności starcza, komora gdzie jest wirnik dałem gąbkę grubości jak w kubełkach JBL pierwsza najgrubsza, a zaraz za gąbką jest wata. Sprawdza się fajnie Smile jedynie wyregulować ssanie kaskady przez tą rurkę ssącą na dole i już.

RE: [ 375l ] Greg3or - roślinne - greg3or - 13.11.2010

Podłoże stosuję takie jak miałem w 216l z tym wyjątkiem, że nie mam aquasubstrate2 na wierzchu bo pyliło to strasznie Sad Monado przed włożeniem płukałem kilkukrotnie i do akwa na spodzie ziemia też z jbl, a jak się sprawuje, chyba ok wejdź w moje wcześniejsze akwa z linka i pooglądaj. Rośliny mi na tym całkiem ładnie rosną, zwłaszcza po dokupieniu butli z co2. Teraz mam inne oświetlenie, wiec na razie nie mogę nic specjalnie powiedzieć bo akwa ma 3 dni Tongue
Lotos leżał w małej ilości wody prawie cały dzień, no i przy wyciąganiu go urwała sie bulwa, ale chyba się przyjął w nowym domku, mam taką nadzieję. Z pielęgnacją to jest on samodzielny heh, usunąłem najwyższe liście, aby mi się rozkrzewił i zobaczymy co z tego wyjdzie Smile
Kaskadę zakupiłem już troszkę mocniejszą, zobaczymy jak będzie sobie radziła. Mam długie akwa, wiec dokupiłem też ten narurowy skimmer aby to lepiej wszystko działało ze sobą.
W każdym razie podzielę sie z Wami opinią za tydzień i zobaczymy jak rośliny rosną i jak radzą sobie skimmery.
Pozdro i Dzięki za tyle pozytywnych opinii nie spodziewałem się takiej reakcji
Zapraszam również innych do wypowiedzi na temat zbiornika

RE: [ 375l ] Greg3or - roślinne - Pysia - 14.11.2010

Fajnie Smile
Oczywiście ja bym tu na bank wpuściła kolonie pielęgniczek Big Grin
I obsadziła zielskiem tak, że nic nie byłoby widać....

RE: [ 375l ] Greg3or - roślinne - Morelowy - 14.11.2010

te kamienie na srodku sa zajebiste że tak powiem Big Grin

RE: [ 375l ] Greg3or - roślinne - rafik - 14.11.2010

Kurcze,odkryte akwa do tego 150 długie WOW moje marzenie.Świetny baniak tylko czekac aż się rozrośnie.

RE: [ 375l ] Greg3or - roślinne - greg3or - 15.11.2010

W oczekiwaniu na skimmery tafla wody zrobiła się trochę ohydna Tongue

Kilka fotek z mieszkańcami

Dzięki za pozytywne opinie !! Motywuje to do dalszych starań w dążeniu do stworzenia kawałka natury.

RE: [ 375l ] Greg3or - roślinne - apri cort - 15.11.2010

Tafla rzeczywiście nie za cudowana, ale pod spodem jak ładnie Wink

RE: [ 375l ] Greg3or - roślinne - katecheta22 - 15.11.2010

Jest pięknie ale te 5 gałęzatek po środku tak kijowo ułożone Wink

RE: [ 375l ] Greg3or - roślinne - greg3or - 15.11.2010

(15.11.2010, 20:38)katecheta22 napisał(a):  Jest pięknie ale te 5 gałęzatek po środku tak kijowo ułożone Wink

Hahahah nie nie, one nie są ułożone Tongue Po prostu je wrzuciłem do akwa, spadły gdzie spadły Tongue Miaełem potem je poustawiać, ale jakoś o tym nie pamiętam heh i sobie tak tam leżą.Wink