Akwarystyka - Forum akwarystyczne AkwaŚwiat
Czy można podzielić galerię zbiorników na podrozdziały? - Wersja do druku

+- Akwarystyka - Forum akwarystyczne AkwaŚwiat (http://www.akwaswiat.net)
+-- Forum: O forum (http://www.akwaswiat.net/forumdisplay.php?fid=5)
+--- Forum: Uwagi do forum (http://www.akwaswiat.net/forumdisplay.php?fid=31)
+--- Temat: Czy można podzielić galerię zbiorników na podrozdziały? (/showthread.php?tid=18063)

1 2 3 4 5

RE: Czy można podzielić galerię zbiorników na podrozdziały? - apri cort - 10.03.2010

Słuchajcie, zaczynamy popadać w skrajności... Chodzi o to, że początkujący stawia akwa 112l, i sobie znajdzie bez problemu identyczne zbiorniki. Jest tutaj tak wiele zbiorników nie podbiegających pod żadne biotopowe czy kontynentalne kategorie, ze kategoria ogólna byłaby napęczniała, a w biotopach byłoby po kilka zbiorników.
Naprawdę mało kto tutaj ma akwa stricte biotopowe, w którym zarówno rośliny jak i ryby pochodzą z jednego miejsca.

RE: Czy można podzielić galerię zbiorników na podrozdziały? - akwarystyk 030 - 10.03.2010

Bardzo dobry pomysł jestem zaSmile
Proponuję tak:
Nano (akwaria do 25l)
Małe akwaria (26-110l)
Średnie akwaria (112-200l)
Duże akwaria (ponad 200l)

RE: Czy można podzielić galerię zbiorników na podrozdziały? - victus - 10.03.2010

Apri ma rację, grupując wg stylów czy biotopów nie wiele się zmieni, lista skróci się o te kilkanaście/kilkadziesiąt pozycji i tyle. Przy ogólnym/towarzyskim dalej będzie masa zbiorników i ciężko będzie się dokopać.
kacperkrzyz napisał(a):Ja bym proponował:

Nano akwaria do 25l
Małe akwaria 26-63l
Średnie akwaria 64-180l
Duże akwaria 181-375 lub 450l?
No i te największe to powyżej.
Wg mnie podział kacperkrzyza wydaje się najbardziej rozsądny.
Tematy w poszczególnych podgaleriach uporządkować wtedy wg litrażu.

RE: Czy można podzielić galerię zbiorników na podrozdziały? - mysior - 12.03.2010

Niech może wypowiedzą się modzi? Czy są za tym i czy stworzą te podrozdziały....
Bo my możemy pisać, ale po co ? jeżeli dział może nigdy nie powstanie.
Gdyby chcieli, zrobili by wszystko w jeden-dwa dni.

RE: Czy można podzielić galerię zbiorników na podrozdziały? - Kesi - 12.03.2010

wolfik napisał(a):pomysł podziału na litraże zaakceptowany, postara się to zrobić jak najszybciej

hmm, czy ten podzial:
akwa małe (10-[/b]60) średnie (60-160) duże (160-375), wanny (375 i więcej)
na pewno bedzie odpowiedni?

mysior czytaj cały wątek zanim coś napiszesz.

RE: Czy można podzielić galerię zbiorników na podrozdziały? - mysior - 12.03.2010

Czytałem to, ale jakoś nie widzę, żeby coś się ruszyło i zaczęło powstawać.
Ja nie wiem, czy dla Wolfika "jak najszybciej" znaczy za tydzień, miesiąc czy dwa.

RE: Czy można podzielić galerię zbiorników na podrozdziały? - Olek - 12.03.2010

mysior napisał(a):Czytałem to, ale jakoś nie widzę, żeby coś się ruszyło i zaczęło powstawać.
Ja nie wiem, czy dla Wolfika "jak najszybciej" znaczy za tydzień, miesiąc czy dwa.

Bądźmy dobrej nadziei i czekajmy cierpliwie.
Osobiście mam wizję aby rozdzielić 3 najczęściej spotykane standardowe litraże tj przedział między 50 a 112l, czyli:
do 39l
od 40 do 99
100 do 299
300 i więcej

Nie przekonuje mnie ten podział standardowych 54 i 63litrów do osobnych działów, chociażby dlatego, że różnica jest tylko w cm wysokości akwarium, a na fotach te litraże są niemal nie do odróżnienia.

Dostaliśmy już oficjalne potwierdzenie administratora. Smile
Teraz możemy zmienić sondę i będziemy głosować nad tym podziałem, który według Nas jest najlepszy.
Miejmy nadzieję że można kwestionować propozycję administratora. Tongue

RE: Czy można podzielić galerię zbiorników na podrozdziały? - apri cort - 12.03.2010

Wydaje mi się, że granice przedziałów powinny wyznaczać zbiorniki o standardowych wymiarach, czyli tak sobie skrobnę:
nano do 25l
26-63l
64-126l
127-240l
241-450l
wanny Wink

czy jakoś tak podobnie.

RE: Czy można podzielić galerię zbiorników na podrozdziały? - gupik96 - 13.03.2010

Ja bym chciał podział na biotopy. Jak jakiś biotop mnie interesuje to będzie łatwiej znaleźć.
Ze względu na litraże to niczemu to chyba służy Sad

RE: Czy można podzielić galerię zbiorników na podrozdziały? - Flavia - 13.03.2010

gupik96 napisał(a):Ja bym chciał podział na biotopy. Jak jakiś biotop mnie interesuje to będzie łatwiej znaleźć.
Ze względu na litraże to niczemu to chyba służy Sad

Przeczytaj cały temat. Tam pisze czemu nie na biotopy.