RE: jakie rybki i ile 60l -
sylwia83 - 20.08.2009
apri cort napisał(a):W niewielkim litrażu pomieszanie wielu gatunków po kilka sztuk nie robi dobrego wrażenia. Poszczególne osobniki gubią się i mieszają i tak naprawdę nie ma na czym oka zawiesić.
jezeli mam byc szczera to juz sama nie wiem czy jezeli chodzi o moje akwa jest wogole warte jakiegokolwiek zainteresowania
zaczynam widziec swoje niedociagniecia jezeli chodzi o wystroj i obsade zastanawiam sie czy bede w stanie doprowadzic do tego ze jakby to powiedziec-moje akwa bedzie spelnialo podstawe chodowli nie stwarzajac
kasper - 20.08.2009
Dla chcącego nic trudnego :p wystarczą chęci

(I fundusze)
sylwia83 - 20.08.2009
kasper napisał(a):Dla chcącego nic trudnego :p wystarczą chęci
(I fundusze)
checi mam i to spore a jezeli chodzi o fundusze to tutaj gdzie jestem pochlonelo to tyle pioeniedzy ze teraz nawet zal byloby sie wycofywac

a poza tym jezeli rybki przetrwaja moje niedoswiadczenie i glupote to mysle ze wszystko bedzie ok
pozdrawiam
Grzenio7 - 21.08.2009
Jak tam brzanki?Złożyły ikrę?
sylwia83 - 21.08.2009
witam brzanki tak sie schowaly ze nawet ich nie widze jak nie pod konarem to w innym miejscunie wiem nawet co sie dzieje.a poza tym mam pytanko czy w trakcie zmiany wody w aQa ta nowa woda musi jakis czas odstac? czy tylko filtracja po zmianie
nie wiem czy moje pytanie wyszlo z sensem ale mam nadzieje ze tak
kasper - 21.08.2009
Ja mam 5 butli po 5l, po każdej cotygodniowej podmianie napełniam je i czekają tydzień do następnej podmiany
Grzenio7 - 21.08.2009
Jeśli chodzi Tobie o wymiane wody w akwarium to ona musi trochę odstać.Około 24 godziny,więcej.Nie wiem czy zrozumiałem pytanie , lae chyba o to chodziło.Pozdrawiam
sylwia83 - 21.08.2009
witam
miala urodzic brzanka a przybylo mi mieczykow nim zdolalam je oddac zdolalam wylowic 11 i przeniesc je do mniejszego akwa lecz bez filtra. zastanawiam sie czy one przezyja czy moze zaryzykowac i przeniesc je do reszty towarzystwa z nadzieja ze nie zostana skonsumowane przez wieksz ryby gdyz zdolaja sie jakos schowac.....
pozdrawiam
Grzenio7 - 22.08.2009
brzanka nie rodzi ,tylko składa ikrę.Myśle,że jak masz dużo roślin to się jakoś ukryją.
sylwia83 - 22.08.2009
witam
no tak widze ze slownictwa poprawnego musze sie tez nauczyc takze za wszelkie bledy i niedociagniecia slownikowe przepraszam