RE: [ 375l ] Greg3or - roślinne - Nowi mieszkańcy już są. -
greg3or - 22.01.2011
(21.01.2011, 19:25)mcda-p napisał(a): O razborki - nie są czasem za małe na to akwa? Osiągają chyba ze 2 cm zginą w tej puszczy ...
(22.01.2011, 02:46)5pirit napisał(a): No więc właśnie, zbiornik ma ogromny potencjał jeżeli chodzi o skład, a tu takie maleństwa?
A za baniaczek pełen szacun!
No osiągają max 2,5cm, są małe ale właśnie takie chciałem

Czy za małe pewnie tak, ale przynajmniej mają masę miejsca do pływania
(22.01.2011, 12:08)apri cort napisał(a): No w końcu się doczekałeś! A gdzie fota ławicy w toni???????????????
No już dodaje hehe miałem dodać z jeszzce jednym gatunkiem rasbor mianowicie merah ale niestety nie udało się ich zakupić rybki co prawda były ale chyba coś z nimi było nie tak i zrezygnowałem.
(22.01.2011, 13:22)Malutki napisał(a): Gregor, mógłbyś napisać jaką masz tam obecnie obsadę rybną? Bo ciekawi mnie to, a nie chce mi się całego tematu od nowa przeglądać.
Oczywiście że mogę
Obecnie mam w zbiorniku
Rasbora Boraras ( plamista) 60szt
Rasbora Merah 3szt
Ślimak Helena ok 70szt
i krewetki red cherry, crystal red i coś tam XXX
Ok teraz kilka fotek
cały baniak
rasborki

i na koniec krótki film
http://www.youtube.com/watch?v=Gn-vJjH1mUY
Już widać że co nieco pływa

Co prawda planowałem mieć ich łącznie około 100 ale nie wyszło jak na razie.
Zapraszam odwiedzających do wypowiedzi, Pozdro ALL
RE: [ 375l ] Greg3or - roślinne - Nowi mieszkańcy - Foty -
Dawidov150 - 23.01.2011
Naprawdę malutkie są, ale może za jakiś czas będzie je lepiej widać. a akwarium bardzo miłe dla oka
rafik - 23.01.2011
SUPER!Ale jest jedna rzecz która jest do poprawienia-mianowicie-wtyki i przewody od oświetlenia

zakryj je bo psują cały zbiornik

Naprawdę najlepszy baniak na tym forum.Gratulki.
greg3or - 24.01.2011
(23.01.2011, 23:11)rafik napisał(a): SUPER!Ale jest jedna rzecz która jest do poprawienia-mianowicie-wtyki i przewody od oświetlenia
zakryj je bo psują cały zbiornik
Naprawdę najlepszy baniak na tym forum.Gratulki.
Nie Ty pierwszy o tym wspominasz

ale pracuję nad tym

Jak wszystko pójdzie zgodnie z planem, to za tydzień może już będzie to zakryte. Muszę tylko poczekać na pleksi i mieć dzionek wolny jakiś od pracy. Ale dzięki za wytknięcie babola
Fotki podglądowe po dość sporej przycince wąkrotki

Znów delikatnie widać korzeń, którego już dawno nie oglądałem.
A na ostatniej focie w lewym rogu widać jak znudziło jej się pod wodą i postanowiła powędrować na powierzchnię, zobaczę ile da rade urosnąć po za wodą.
Co ja mogę napisać na koniec, chyba tylko Podziękowania dla Wszystkich oceniających i wypowiadających się w moim temacie, nie spodziewałem się takiej liczby odwiedzin tematu jak i tak pozytywnych opinii.
Thx All !!
RE: [ 375l ] Greg3or - roślinne - Wąkrotka doczekała się przycinki :P -
aleksandra84 - 25.01.2011
Miałam coś napisać, ale nie napiszę nic! Nic dodać nic ująć, JESTEŚ GOŚĆ
apri cort - 25.01.2011
Aj Greg3or, nie wkurzaj mnie..................................
michal123 - 25.01.2011
Greg3or nie wiem czy pisałeś już, ale jeśli tak to mógłbyś przypomnieć: jaki system nawożenia stosujesz? Bo widzę ładne przyrosty i zero glonów.
5pirit - 25.01.2011
Greg3or powinieneś dostać bana za dołowanie użytkowników na forum! Kruka nie masz tam jakiś roślinek na wydanie albo na sprzedaż, bo kurka jestem zainteresowany!
KORNEL - 25.01.2011
Co zrobiłeś z wąkrotką wyrzuciłeś..??? Była na prawdę imponująca zresztą cały czas jest, masz ją w podłożu czy przymocowaną do korzenia ?
greg3or - 25.01.2011
(25.01.2011, 00:18)aleksandra84 napisał(a): Miałam coś napisać, ale nie napiszę nic! Nic dodać nic ująć, JESTEŚ GOŚĆ
O kurcze Dzięki
(25.01.2011, 15:05)apri cort napisał(a): Aj Greg3or, nie wkurzaj mnie..................................
No kogo jak kogo ale Apri Ciebie nie mam zamiaru denerwować wiedząc w jakim już okresie się znajdujesz
(25.01.2011, 19:09)michal123 napisał(a): Greg3or nie wiem czy pisałeś już, ale jeśli tak to mógłbyś przypomnieć: jaki system nawożenia stosujesz? Bo widzę ładne przyrosty i zero glonów.
Pewnie więc mam tak
Planta actiw mikro i makro - mikro co drugi dzien makro raz na tydzien
easy life nitro ( NO3 ) od czasu do czasu dodaje
easy life fosfo ( PO4 ) bardzo rzadko
jbl ferropol 24 co drugi dzień jak mi się przypomni
K2SO4 ( potas ) jak mi rośliny wykazują braki to dodaje
Ile tego leje ciężko stwierdzić bo jak mi się naleje to tyle jest, ostatnio patrze na rośliny jak wyglądają i wg oceny wzrokowej leje nawozy tego dodam tamtego tego nie i jakoś to rośnie
(25.01.2011, 19:36)5pirit napisał(a): Greg3or powinieneś dostać bana za dołowanie użytkowników na forum! Kruka nie masz tam jakiś roślinek na wydanie albo na sprzedaż, bo kurka jestem zainteresowany!
Kurka paczka z nadwyżką wyjechała wczoraj, a na następną mam już osobę zainteresowaną więc jak nie da oznak życia to wtedy owszem. Jeśli się odezwie to jest niestety kolejka której staram się przestrzegać.
(25.01.2011, 20:16)KORNEL napisał(a): Co zrobiłeś z wąkrotką wyrzuciłeś..??? Była na prawdę imponująca zresztą cały czas jest, masz ją w podłożu czy przymocowaną do korzenia ?
Nie no nie wyrzuciłem, pojechała do nowego właściciela

Mam ją w podłożu ale ona sama z niego potrafi się wydostać jak ma na to ochotę