Akwarystyka - Forum akwarystyczne AkwaŚwiat
Karmienie krewetek - Wersja do druku

+- Akwarystyka - Forum akwarystyczne AkwaŚwiat (http://www.akwaswiat.net)
+-- Forum: Akwarium (http://www.akwaswiat.net/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Forum: Krewetki w akwarium (http://www.akwaswiat.net/forumdisplay.php?fid=48)
+--- Temat: Karmienie krewetek (/showthread.php?tid=7987)

1 2 3 4 5 6

RE: Jak karmić i czy karmić 2 krewetki - prof.Animal - 10.05.2009

Ja wpuściłem 15 Fire Red i 15 Babaulti, jedzą to co zjadą na roślinach i czasem rozdrobnię płatki i im wrzucę i jedzą.

RE: Jak karmić i czy karmić 2 krewetki - Trzciniak - 10.05.2009

zjedzą glony nie trzeba często karmić krewetek zwłaszcza 1 Tonguedaj jej co jakiś czas np co 3 dni troszku płatków dal ryb rozdrobnionych i będzie super

RE: Jak karmić i czy karmić 2 krewetki - bomboszek - 11.05.2009

daj im 2 ząbki kukurydzy, mały i cieniutki plasterek banana to takie z domowych i dobrych dla kreweci pokarmów aha i jeszcze gotowana marchewka.

Karmienie RC - eZp - 17.06.2009

Witam,

mam 2 krewetki RC i 2 babaulti

czym je karmić?
daje im raz dziennie plankton, tzn on sam rozpuszcza się w wodzie, albo podpływają do niego i szarpią go, ale zjadają wszystko, ale widzę ostatnio że biorą się za rośliny, za mało je karmie, czy po prostu młode akwarium nie, nie do końca w wodzie jest to co potrzebują?

akwarium ma 2 tygodnie po restarcie.
akwarium ma 50l.

Tematy zostały połączone, Korzystaj z opcji SZUKAJ - Kejdi

RE: Karmienie RC - bomboszek - 17.06.2009

spiruliną, bananem parzonem, gotowaną marchewką, gotowanym brokułem, gotowanym szpinakiem. One czyszcząroślinki z glonów a nie jedzą ich.

RE: Karmienie RC - eZp - 17.06.2009

to nie wiem co robi mi dziury w liściach trawki, eh, dobrze, będę je karmił tym

red cherry-pokarm na ich prawidłowy rozwój. - zig3 - 05.07.2009

Dzień dobry
Mam pytanie odnośnie red cherry, z tego co czytałem powinny one jeśc glony natomiast w moim zbiorniku jest dużo glonów nitkowatych. Po za tym moje krewetki red cherry sa nie nieładnie wybarwione (ani czerwone ani białe) są karmione spirulina. W akwarium (45l) jest jeszcze 10 neonów oświetlenie standardowe 15W. Czy ktoś mógłby mi powiedziec czym je jeszcze dokarmiac.
Pozdrawiam

Tematy zostały połączone, Korzystaj z opcji SZUKAJ
Zapoznaj się z wcześniejszymi propozycjami - Kejdi.

RE: red cherry-pokarm na ich prawidłowy rozwój. - bomboszek - 05.07.2009

Witam,
możesz im podawać kotowana marchewkę, parzonego banana, gotowane brokuły, gotowany szpinak, parzone liście pokrzywy.
Aby lepiej się wybarwiły:
"Podawanie pokarmów zawierających karoten powoduje, iż krewetki ładnie się wybarwiają"
Informacje wzięte z wikipedii
Proszę starać się pisać poprawnie- można używać
przeglądarki która podkreśla błędy.Proszę sprawdzać post przed wysłaniem.

RE: red cherry-pokarm na ich prawidłowy rozwój. - zig3 - 05.07.2009

Parzonego banan to co mam go zalac wrzątkiem i co dalej zrobic?

RE: red cherry-pokarm na ich prawidłowy rozwój. - bomboszek - 06.07.2009

Poczekać chwilę, ukroić jeden plasterek, wbić na wykałaczkę i wsadzić w żwir w akwarium żeby nie wypływała.