RE: Gupik pawie oczko (Poecilia reticulata) -
jacky-68 - 14.01.2009
Witam zdjęcia naprawdę super świetna głębia ostrości , że nie wspomnę o modelach

Pozdrawiam.
lukasz22791 - 14.01.2009
super dorosłe mam prawie identyczne, młode też piękne i wybarwiają sie , nono, a i thx bo własnie dowiedziałem sie czy mój narybek to gupiki czy mieczyki

:*
nefrete1 - 05.02.2009
Wklejam zdjęcia półtoramiesięcznych gupików. Byłam ciekawa, który z samców był tatusiem. Myślę, że teraz już widać podobieństwo ;-)
Jedna z młodych rybek. Zaczyna się już wybarwiać. Czy samczyki szybciej się wybarwiają?
A to rodzice:
Pozostale 2 maluchy nie są jeszcze wybarwione.
subika - 05.02.2009
nefrete1 napisał(a):Wklejam zdjęcia półtoramiesięcznych gupików. Byłam ciekawa, który z samców był tatusiem. Myślę, że teraz już widać podobieństwo ;-)
Jedna z młodych rybek. Zaczyna się już wybarwiać. Czy samczyki szybciej się wybarwiają?

A to rodzice:

Pozostale 2 maluchy nie są jeszcze wybarwione.

Zdjęcia naprawdę super-pełen profesjonalizm!
nefrete1 masz super gupiczki - samczyki mają szybciej wybarwiony tłów zależnie od tego jaka rasa pojawiają się pojedyńcze paseczki lub kropki, poza tym samczyki typu endler zapładniają więcej samiczek niż inne rasy z długimi płetwami bo są szybsze
Lucy - 05.02.2009
Śliczne gupiczki

Bardzo ładnie mają wybarwione ogony

Śliczniaste
nefrete1 - 18.03.2009
Moje nowe gupiczki - Słoneczko
[attachment=5110]
i Smerfetka
[attachment=5111]
BlackHawk88 - 18.03.2009
Tylko nie mów że pamiętasz wszystkich imiona?
nefrete1 - 18.03.2009
Poprzednie nie miały imion. Ale ta parka zostanie na dłużej, bo bardzo mi się podoba. Ciekawa jestem jak będzie wyglądać ich potomstwo. Rybki są z 2 różnych chodowli, więc młode powinny być zdrowe, bez większych wad genetycznych.
Chciałabym jeszcze gdzieś znaleźć tak ubarwionego samca
WazyL - 18.03.2009
piękny
ten ogon taki duży

podoba mi się też Smerfetka gdyż ma ładny niebieski ogon
jeszcze się z taki nie spotkałem
wikiii - 18.03.2009
nefrete1 napisał(a):Poprzednie nie miały imion. Ale ta parka zostanie na dłużej, bo bardzo mi się podoba. Ciekawa jestem jak będzie wyglądać ich potomstwo. Rybki są z 2 różnych chodowli, więc młode powinny być zdrowe, bez większych wad genetycznych.
Chciałabym jeszcze gdzieś znaleźć tak ubarwionego samca

Widziałam w jakimś sklepie były przeróżne i w każdym akwarium była tylko jedna odmiana koloru. Takie też były, nie pamiętam gdzie, bo było to dość dawno
Twoje Słoneczko i Smerfetka są śliczne