Akwarystyka - Forum akwarystyczne AkwaŚwiat
Obsada dla początkującego malawisty - przewrotne pytania - Wersja do druku

+- Akwarystyka - Forum akwarystyczne AkwaŚwiat (http://www.akwaswiat.net)
+-- Forum: Biotopy (http://www.akwaswiat.net/forumdisplay.php?fid=8)
+--- Forum: Malawi (http://www.akwaswiat.net/forumdisplay.php?fid=21)
+--- Temat: Obsada dla początkującego malawisty - przewrotne pytania (/showthread.php?tid=6999)

1 2 3

RE: Obsada dla początkującego malawisty - przewrotne pytania - Jokeru - 06.11.2008

maciej68 wirtualnie wszystko ładnie wygląda i wydaje się proste. Jak przywieziesz akwarium będzie "1500 pytań do..." Wink
Nie mniej jednak sam oceń na ile możesz sobie pozwolić z rybami.

RE: Obsada dla początkującego malawisty - przewrotne pytania - maciej68 - 06.11.2008

bumboo napisał(a):Brawo jaki pilny uczeń, akwarium też bym nie kleił.

Bo by wyszły z tego.... banialuki :-)

Banialuki: nieszczelności w baniaku wyprodukowanego metodą DIY. Poprawna pisownia: bania-luki.

A akwarium masz rzeczywiście śliczne...

Maciek

RE: Obsada dla początkującego malawisty - przewrotne pytania - bumboo - 06.11.2008

maciej68 napisał(a):A akwarium masz rzeczywiście śliczne...

Maciek

Dziękuje, może dziwnie to zabrzmi, lecz jest to tak banalnie proste, że aż głupio zbierać za to pochwały. Nigdy tak olewatorsko nie podszedłem do aranżacji, zresztą nigdy w domu nie miałem tego biotopu, ten jest pierwszy. Zawsze posiadałem akwaria roślinne, które były na prawdę ładne, nie piszę tylko dla tego żeby się chwalić, bo nie mam w tej chwili prawie żadnych zdjęć z tego okresu poza, paroma które nie oddają uroku tych baniaków. Wracając do Malawi, tajemnica tkwi nie w odzwierciedleniu tego biotopy tylko w wykonaniu kompozycji kolorów, które będą się podobały. Prostym przykładem są tu na forum prezentowane zbiorniki, jedne się podobają drugie nie, wystarczy pomyśleć, dla czego tak się dzieje, co nie znaczy, że zawsze trafimy w gusta wszystkich oceniających, wystarczy mieć po swojej stronie 80% hehe Big GrinWinkTongue I NAJWAŻNIEJSZA RZECZ TOBIE MA SIĘ TO PODOBAĆ Smile

RE: Obsada dla początkującego malawisty - przewrotne pytania - maciej68 - 06.11.2008

bumboo napisał(a):
maciej68 napisał(a):A akwarium masz rzeczywiście śliczne...

Maciek

Dziękuje, może dziwnie to zabrzmi, lecz jest to tak banalnie proste, że aż głupio zbierać za to pochwały. Nigdy tak olewatorsko nie podszedłem do aranżacji, zresztą nigdy w domu nie miałem tego biotopu, ten jest pierwszy. Zawsze posiadałem akwaria roślinne, które były na prawdę ładne, nie piszę tylko dla tego żeby się chwalić, bo nie mam w tej chwili prawie żadnych zdjęć z tego okresu poza, paroma które nie oddają uroku tych baniaków. Wracając do Malawi, tajemnica tkwi nie w odzwierciedleniu tego biotopy tylko w wykonaniu kompozycji kolorów, które będą się podobały. Prostym przykładem są tu na forum prezentowane zbiorniki, jedne się podobają drugie nie, wystarczy pomyśleć, dla czego tak się dzieje, co nie znaczy, że zawsze trafimy w gusta wszystkich oceniających, wystarczy mieć po swojej stronie 80% hehe Big GrinWinkTongue I NAJWAŻNIEJSZA RZECZ TOBIE MA SIĘ TO PODOBAĆ Smile

Bo Ty masz po prostu wodę z akwarium w żyłach zamiast krwi, nie wiem, możliwe że nawet urodziłeś się w akwarium, robisz to perfekcyjnie, przychodzi Ci to z łatwością, banalnie proste jest dla Ciebie to, co innym (w tym mnie) wydaje się być wielką sztuką. A jeśli JEST powód do chwalenia, do się nie wymiguj, tylko przyjmuj to na klatę z godnością :-) I wcale nie brzmisz głupio dziękując :-)
Pozdrowienia
Maciek

RE: Obsada dla początkującego malawisty - przewrotne pytania - bumboo - 07.11.2008

maciej68 napisał(a):Bo Ty masz po prostu wodę z akwarium w żyłach zamiast krwi, nie wiem, możliwe że nawet urodziłeś się w akwarium, robisz to perfekcyjnie, przychodzi Ci to z łatwością, banalnie proste jest dla Ciebie to, co innym (w tym mnie) wydaje się być wielką sztuką. A jeśli JEST powód do chwalenia, do się nie wymiguj, tylko przyjmuj to na klatę z godnością :-) I wcale nie brzmisz głupio dziękując :-)
Pozdrowienia
Maciek

Po raz pierwszy nie wiem co mam napisać, pisze serio, wolałbym abyś suchej nitki na mnie nie zostawił, pewnie wtedy wiedziałbym co zrobić. Co będę ukrywał jest to miłe, lecz czy na to zasługuję, nie musisz odpowiadać, wystarczy że ja sobie odpowiedziałem, chłodząc tym swoją radość. Mimo wszystko dzięki Wink

RE: Obsada dla początkującego malawisty - przewrotne pytania - maciej68 - 07.11.2008

bumboo napisał(a):
maciej68 napisał(a):Bo Ty masz po prostu wodę z akwarium w żyłach zamiast krwi, nie wiem, możliwe że nawet urodziłeś się w akwarium, robisz to perfekcyjnie, przychodzi Ci to z łatwością, banalnie proste jest dla Ciebie to, co innym (w tym mnie) wydaje się być wielką sztuką. A jeśli JEST powód do chwalenia, do się nie wymiguj, tylko przyjmuj to na klatę z godnością :-) I wcale nie brzmisz głupio dziękując :-)
Pozdrowienia
Maciek

Po raz pierwszy nie wiem co mam napisać, pisze serio, wolałbym abyś suchej nitki na mnie nie zostawił, pewnie wtedy wiedziałbym co zrobić. Co będę ukrywał jest to miłe, lecz czy na to zasługuję, nie musisz odpowiadać, wystarczy że ja sobie odpowiedziałem, chłodząc tym swoją radość. Mimo wszystko dzięki Wink

NO!
A jeśli chodzi o suche nitki, to wiesz w którym wątku szukać :-) Bez urazy, oczywiście, przyjacielu.
Maciek

RE: Obsada dla początkującego malawisty - przewrotne pytania - apri cort - 07.11.2008

Nie wierzę, bumboo wypuścił łopatkę z ręki... czyżby to był jego koniec.............????????????? Uczcijmy ten niezwykły moment chwilą ciszy...

RE: Obsada dla początkującego malawisty - przewrotne pytania - bumboo - 07.11.2008

apri cort napisał(a):Nie wierzę, bumboo wypuścił łopatkę z ręki... czyżby to był jego koniec.............????????????? Uczcijmy ten niezwykły moment chwilą ciszy...

apri cort nie sadzę abym się zmienił, lubię te skóry bicze i żelazne maski, Tongue
Mój awatar mówi sam za siebie, lecz od czasu do czasu leki, które zażywam powodują zmiękczenie mózgu i serca Big GrinBig GrinBig Grin tak na prawdę to jestem miłym czułym wyrozumiałym, tolerancyjnym. zgodnym, nie konfliktowym facetem Tongue

Jak przyjdzie Ci jeszcze coś do głowy to dopisz hehe

RE: Obsada dla początkującego malawisty - przewrotne pytania - apri cort - 07.11.2008

BbbuaaHAHAHAAaahhAHAHaHahaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nie, no dobra, ok, wierzę Ci Wink

RE: Obsada dla początkującego malawisty - przewrotne pytania - maciej68 - 07.11.2008

apri cort napisał(a):Nie wierzę, bumboo wypuścił łopatkę z ręki... czyżby to był jego koniec.............????????????? Uczcijmy ten niezwykły moment chwilą ciszy...

A mówiłem, że ta jego koparka, to była chińska tandeta. Za to moja łopata?

[Shaggy style]
Adasta lowa lowa, łopata metalowa
[/Shaggy style]

bamboo napisał(a):tak na prawdę to jestem miłym czułym wyrozumiałym, tolerancyjnym. zgodnym, nie konfliktowym facetem Tongue

Macie może na zbyciu jakąś małą antyramkę? :-)

Maciek