Akwarystyka - Forum akwarystyczne AkwaŚwiat
Pomoc od Malutkiego - Wersja do druku

+- Akwarystyka - Forum akwarystyczne AkwaŚwiat (http://www.akwaswiat.net)
+-- Forum: O forum (http://www.akwaswiat.net/forumdisplay.php?fid=5)
+--- Forum: Hyde Park (http://www.akwaswiat.net/forumdisplay.php?fid=14)
+--- Temat: Pomoc od Malutkiego (/showthread.php?tid=28975)

1 2 3

RE: Pomoc od Malutkiego - victus - 03.09.2011

(02.09.2011, 20:33)Malutki napisał(a):  Skoro, nikt nie będzie chciał mojej pomocy i uważacie, że to bez sensu, nie ma problemu. Mi to na rękę, będę miał więcej wolnego czasu... mi to nie przeszkadza.
Trochę sobie zaprzeczasz, chcesz pomóc, oferujesz się a potem taki post.

RE: Pomoc od Malutkiego - apri cort - 03.09.2011

(03.09.2011, 10:12)Malutki napisał(a):  Licznik jak dla mnie możecie usunąć nie ma problemu, jeśli postrzegacie mnie jako osobę która chce się wywyższać to bardzo mi przykro z tego powodu, gdyż jesteście w błędzie. Jeśli uważacie, że normalne ludzkie dziękuje, za to gdy np. miałbym specjalnie jechać do sklepu i kupić komuś np.rybki to za wiele, to cóż widać niektórzy z was nie doświadczyli jeszcze że życie to nie bajka.

Jednak Apri raczej doświadczenie życiowe jakieś posiada, dlatego też tym bardziej dziwi mnie jej postawa.

A cóż dziwi w mojej postawie i co ma do tego doświadczenie życiowe?
Zrozum, ja życzę dobrze Tobie szczególnie, bo od początku Ci kibicowałam, a także tym, którzy zwracają się z pomocą do bardziej doświadczonych akwarystów. Ja sama tak robiłam i dalej robię.
Ale to, co robisz ze swoim akwa przeczy temu 15letniemu doświadczeniu. Ostatnio zrobiłeś restart z powodu ślimaków, czy takie rozwiązanie polecałbyś też innym? Dla mnie restart to prawie jak pożar, nie cięrpię tego robić i nikomu nie polecam, szczególnie z tak błahego powodu jak ślimoza. Wg mnie usprawiedliwia go tylko np. jakaś paskudna choroba, która wybiła całą obsadę.
Piszesz, że akwa masz niecały rok, to gdzie zbierałeś doświadczenie przez pozostałe 14 lat?
Rozumiem, że chciałeś dobrze zakładając ten temat, ale wyszło to pompatycznie, zarozumiale i pretensjonalnie.

RE: Pomoc od Malutkiego - Malutki - 03.09.2011

(03.09.2011, 13:28)apri cort napisał(a):  
(03.09.2011, 10:12)Malutki napisał(a):  Licznik jak dla mnie możecie usunąć nie ma problemu, jeśli postrzegacie mnie jako osobę która chce się wywyższać to bardzo mi przykro z tego powodu, gdyż jesteście w błędzie. Jeśli uważacie, że normalne ludzkie dziękuje, za to gdy np. miałbym specjalnie jechać do sklepu i kupić komuś np.rybki to za wiele, to cóż widać niektórzy z was nie doświadczyli jeszcze że życie to nie bajka.

Jednak Apri raczej doświadczenie życiowe jakieś posiada, dlatego też tym bardziej dziwi mnie jej postawa.

A cóż dziwi w mojej postawie i co ma do tego doświadczenie życiowe?
Zrozum, ja życzę dobrze Tobie szczególnie, bo od początku Ci kibicowałam, a także tym, którzy zwracają się z pomocą do bardziej doświadczonych akwarystów. Ja sama tak robiłam i dalej robię.
Ale to, co robisz ze swoim akwa przeczy temu 15letniemu doświadczeniu. Ostatnio zrobiłeś restart z powodu ślimaków, czy takie rozwiązanie polecałbyś też innym? Dla mnie restart to prawie jak pożar, nie cięrpię tego robić i nikomu nie polecam, szczególnie z tak błahego powodu jak ślimoza. Wg mnie usprawiedliwia go tylko np. jakaś paskudna choroba, która wybiła całą obsadę.
Piszesz, że akwa masz niecały rok, to gdzie zbierałeś doświadczenie przez pozostałe 14 lat?
Rozumiem, że chciałeś dobrze zakładając ten temat, ale wyszło to pompatycznie, zarozumiale i pretensjonalnie.

Mój Wuj, prowadzi swoje akwaria od 20lat i często bywając u niego, zdobywałem doświadczenie pomagając mu. Również mój Ojciec prowadził jakiś czas temu sporą "hodowlę"(4x500l ; 2x250l ; 5x 50l).

Oferuje Wam swój wolny czas, myślałem, że w jakiś sposób zostanie to docenione, ale cóż możliwe że się przeliczyłem.

RE: Pomoc od Malutkiego - kacperkrzyz - 03.09.2011

No dobra, ale po co opinie w tym temacie? Kiedyś była na forum opcja żeby użytkownikowi w profilu dać +/- i można było go skomentować ale z pewnych względów zostało to usunięte, wątpię żeby się do tego cofali.

Gdyby Twój temat się przyjął to powstało by wiele podobnych - zaśmiecanie forum.

Mam od dawna podane gg i maila w sygnaturze, sporo osób do mnie pisze, jak umiem to pomagam, ale nie widzę sensu żeby robić temat albo specjalnie zakładać maila do udzielania komuś pomocy. Może działalność gospodarczą jeszcze trzeba zarejestrować... Nie rozumiem po prostu po co się tak z tym obnosić.

Edit: No i cytat z pierwszego postu "oferuje w tym temacie swoją pomoc np. zakup roślinek po przedpłacie, oczywiście w tej sytuacji osoba była by informowana o cenie przed zakupem." jak byś dodawał ogłoszenie o tym że masz nadmiar roślin na sprzedaż... Raz piszesz że pomagasz za darmo, innym razem że przedpłata na konto.

RE: Pomoc od Malutkiego - Heisler - 03.09.2011

Jestem tutaj dość krótko ale takie dramy są na każdym forum prędzej czy później.
Niepotrzebnie. Niepotrzebnie to komentowano również bo przecież w większej części o to chodzi.

RE: Pomoc od Malutkiego - wisnia0384 - 03.09.2011

Wy niewdzięcznicy i ignoranci Big Grin
Malutki zamiast w wolnym czasie moczyć ręce w swoim akwarium i doprowadzać go do porządku (wyłapywać ślimaki Wink)oferuje pomoc w dziedzinie akwarystyki za drobną pochwałę w temacie Wink a Wy tego zupełnie nie doceniacie.
Boga się bójcie Tongue Jak tak można! Bo rok na forum dopiero siedzi, ma dziwne tło do roślinniaka i żwir do dupy.
A bo za darmo to nawet w...twarz się nie dostaje.
Coś się za tym musi kryć. Byście się wstydzili Wink
PS.
I nie zaśmiecajcie tego wątku krytyką!
Tu miały być same pochwały Big Grin

Tła ani ślimaków już nie ma.

To że siedzę na forum rok nic nie znaczy równie dobrze mógłbym być tu 2 dni.

Żwir jest bardzo dobry.

Zakupy są za darmo. "Zakup roślinek po przedpłacie" Chyba nie rozumiecie co to oznacz.
Oznacza to to, że najpierw ktoś wyśle mi pieniądze, za które ja potem zakupię to co będzie potrzebował. bo nie mam zamiaru ryzykować własnych środków, bo np. ktoś się po zakupie rozmyśli.

RE: Pomoc od Malutkiego - apri cort - 03.09.2011

Malutki, wpisz sobie w sygnaturę coś w stylu: "Potrzebujesz szybkiej pomocy? Pisz na priv" i sprawa będzie rozwiązana. Chyba robimy tu wiele hałasu o nic..............

RE: Pomoc od Malutkiego - myster - 03.09.2011

Czytając to wszystko mam mieszane uczucia.

Malutki, fajnie że oferujesz pomoc , tylko nie rozumiem czemu się kreujesz na Matkę Teresę.
Ludzie mając problem, na ogół piszą posta. Zawsze możesz im odpowiedzieć / Inni tez się dowiedzą czegoś

Ja też dopiero zaczynam , więc mało piszę dużo czytam. Jeśli nie znajduję odpowiedzi na pytania, zakładam temat lub udzielam się w istniejącym.
Chcesz pomóc, odpowiadaj na pytania zadawane przez innych, komentuj akwaria, podsuwaj gotowe pomysły i rozwiązania. Mojego zbiornika jeszcze nie skomentowałeś , zapraszam do tematu.

Ogólnie, dobrze że chcesz pomóc, tylko forma w jakiej chcesz ja oferować jest trochę dziwna.

Temat do zamknięcie.

Dużo się o sobie dowiedziałem...

Pozdrawiam Smile