RE: 31 L krewetkarium -
martin_84 - 29.08.2011
ha...w koncu ktos przerwal moj monolog

tabletki w koncu zostaly zastapione co2 w plynie... jak sie doczytalem u producenta to jest to nie do konca co2 a zwiazki z co...co ponoc ma dzialac...nie wiem czego chce?...hem...wiem...ale nie bardzo wiem jeszcze jak i staram sie jak moge a wiem ze np. na butle z co2 nie mam miejsca. chcialbym te roslinki jakos utrzymac... microsorium mam juz od ponad roku ale podupadlo i to mi dalo do zastanowienia...zalozylem wiec kolejne akwa, tym razem glowna role graja roski i pakuje tam co mi sie uda wyczytac i zdobyc w sklepach
a mech zdycha?? a to ciekawe... bo z tego co ja widze to sie zosrastac zaczal poza korzen na ktorym go przynioslem...i mam nadzieje ze dalej mu tak pojdzie.
aaa ty mowisz o tym co lezy na plasko na duzym korzeniu...to byla kolka z mchu ktora eksperymentalnie rozplaszczylem...a zeby bylo smieszniej to zdjecie bylo jakies 15 min po otwarciu paczki, bo kupilem go przez neta. na razie jest bez zmian...wyglada tak samo...kolki z reszta tez...szly do mnie az z malezji to sie nie ma co dziwic...mam nadzieje ze z czasem odzyja...
mcda-p - 30.08.2011
A dlaczego nie robisz bimbrowni? Chyba znajdzie się kawałek miejsca na butelki? Choć w sumie nie masz zbyt wymagającej roślinności i będzie rosła w takich warunkach tylko wiadomo, trochę wolniej. Węgiel w płynie zawsze coś tam pomoże, więc możesz śmiało lać, nawet większe dawki niż zalecają. Kulka z mchu ta rozpłaszczona to nie mech, tylko gałęzatka, taki glon-rośnie strasznie wolno ale rośnie
martin_84 - 30.08.2011
nie moge dac butli, bo biorko za male...a pod nie chce bo to pokoj mojej coreczki ktora sie wlasnie nauczyla chodzic i jeszcze nie bardzo rozumie czym wolno jej sie bawic a czym nie

wiec dla bezpieczenstwa wole bez...dzisiaj mam chwilke to zrobie nowe fotki po zmianie podloza
no i nowe fotki z nowym podlozem...a i moze sie komus uda zidentyfikowac roslinke z ostatniego zdjecia...ma czerwone liscie od spodu i rosnie dosc szybko
myster - 30.08.2011
Podoba mi się twój piasek. Ten bardziej niż z Malawi. Możesz napisać mi gdzie go dostałeś? Domyślam się, że mieszkamy na tej samej wyspie, więc mi ułatwisz.
Zdecydowanie lepiej wygląda to krewetkarium z większą ilością roślin.
Też cały czas myślę nad małym akwa do sypialni przy łóżku.
martin_84 - 31.08.2011
no widzisz. a moja mala woli gapic sie w pawiookie bo sa duze i powolne

ja z koleji w krewetkarium probuje opanowac sztuke utrzymywania roslin w dobrej kondycji i czekam az sie lepiej rozrosna. na tych zdjeciach nie ma ich wiecej tylko odzywaja po przesylkach bo wiekszosc kupilem przez neta.
gdzie kupilem piasek...u nas w kent w centrach ogrodniczych sa specjalistyczne sklepy akwarystyczne sieci ark aquatics. u nich mozna dostac wiele ciekawych rzeczy a jak nie maja to moga sprowadzic

sprawdz u nich adresy na stronie www, moze masz do nich blisko. ew ebay np.
http://www.ebay.co.uk/itm/Dennerle-nano-gravel-shrimps-plants-Black-substrate-TFS-/180706268012?pt=UK_Pet_Supplies_Fish&hash=item2a12eed36c
http://www.ebay.co.uk/sch/Fish-/20754/i.html?_nkw=black+substrate&_catref=1&_fln=1&_trksid=p3286.c0.m282
tylko ze z przesylka to juz wychodzi troche za drogo... zawsze masz tez gieldy akwarystyczne na
http://www.aquarist-classifieds.co.uk/ tu znajdziesz wszystko co sie do akwa zamani... napisz pw gdzie mieszkasz to moze cos w twojej okolicy wynajde...
martin_84 - 02.09.2011
doszla dzisiaj nowa pokrywa i upgrade do swiatla...do tego co bylo dolozylem jeszcze sylvania grolux 15w

wieczorem postaram sie o jakies foto
apri cort - 02.09.2011
Nie cierpię, nie znoszę, nienawidzę czarnego podłoża!!
Ale tutaj wygląda zaskakująco dobrze
martin_84 - 02.09.2011
dzieki apri

podloze bylo jasne ale krewcie kiepsko na nim wygladaly...wiec wymienilem przy okazji dodania substratu dla roslin. zastanawiam sie nad dodaniem kilku krewetek zoltych ale jakos nikt ze znajacych temat krewetkowy jeszcze mi sie nie wypowiedzial...a szkoda

sa tez i nowe foty...
apri cort - 03.09.2011
Leć na forum krewetkowe i tam najlepiej Ci poradzą.
Ja o krewetkach wiem tyle, że miałam kilka u siebie i jakoś tak same z siebie zniknęły............. Do tej pory nie wiem, czy padły, czy bojek wszamał... ale wtedy nie było bojka tylko galaxy... ot, zagwostka
martin_84 - 11.09.2011
i bylem na forum krewetkowym...rada na niesmialosc u krewetek...pozbadz sie ryb

zostawilem juz tylko otoski i podzialalo

pytanie mam o ta czerwona roslinke po prawej na 1 zdjeciu...co to jest