RE: [60L Ogólne] Moja Atlantyda -
marcinek - 10.03.2011
To moje krewetki są duże ale tylko samice chyba to są samice bo mają białą plamke na grzbiecie, a samce są o od nich wiele mniejsze. Z bojownika rezygnuje nie ma co ryzykować. Miałem mech na korzeniu ale się nie przyjoł i obsiadł w glonie to go wywaliłem. Dojdą 3 otoski i 4 ramirezy kakadu, a bojownika nie będzie oby ramirezy zaprzyjaźniły się z krewetkami
Wczorajszy film
RE: [60L Ogólne] Moja Atlantyda Aktualizacja ikra! -
marcinek - 19.03.2011
Dzisiaj po tygodniu ramireza złożyła ikre.

Uploaded with
ImageShack.us[/img]

Uploaded with
ImageShack.us[/img]

Uploaded with
ImageShack.us[/img]
[IMG=http://img225.imageshack.us/img225/5287/sdc14122s.jpg][/IMG] Uploaded with
ImageShack.us[/img]
A tu film
http://www.youtube.com/watch?v=hfqEBPQ8BnQ
zziom997 - 20.03.2011
gratulacje, i teraz pytanie czy zdoła ją odchowac
marcinek - 20.03.2011
Dzięki. 2 dzień i pilnują, fajnie zmiany robią podpłynie samice samiec odpłynie od ikry po przytulają się i samica pilnuje. Kirysków niemam więc zagrożenie o kilka procent spada.
Sebancisz - 20.03.2011
Nie wiem czemu na tym forum trwa nagonka na bazalt. Mam gorsze doświadczenia ze zwykłym żwirem. Jak odmulam "dzwonem" bazalt to widać jak z pomiędzy kamyków wylatują wszelkie nieczystości, roślinki rosną w nim super, pięknie się ukorzeniają.(tak jak napisał zziom997).
Jeśli przekarmiasz ryby problem będzie na każdym podłożu.
Jak ci się podoba bazalt to go nie zmieniaj, nic złego się w akwarium nie będzie działo, akwaria z czarnym podłożem mają swój urok.
Akwarium fajnie zrobione, troszkę duże masz roślinki jak podrosną to będą wychodziły przez pokrywę. Do takiego małego akwarium szukaj raczej drobnych roślin. Akwarium jest mniejsze niż ci się wydaje (miałem takie samo - zmierz boczną ściankę nie ma 30 cm) wymiary to 60x23x33 plus wypukłość szyby. Stawiam że wchodzi w nie jakieś 50 L wody
apri cort - 20.03.2011
no super, zobaczymy czy będa maluchy
marcinek - 20.03.2011
Tylko lipa bo tata ikry tak się przejoł nią że tylko wrogów sobie robi w akwarium. Ma postrzępione tylnie płetwy i jego kolega też. W razie czego podmianke wody zrobiłem bo może to od Ph, to odrazy krewetki se wylinke zrobiły.
davvid - 20.03.2011
A masz jakiś wolny zbiornik, żeby przełożyć ikrę? Bo tak to raczej ktoś się na nią skusi...
marcinek - 20.03.2011
Mam 7 L ale tam niemam sprzętu. Trudno narazie mam problem bo wciągu tygodnia wszystko mi się rozmnaża gupiki krewetki i ta ikra. Niewiem co z tym zrobić. Ikre nawet niewiem jak mógłbym przenieść aby jej nie uszkodzić bo jest na korzeniu. Zauważyłem że moje ramirezy walczą i to ostro...
krzmag - 20.03.2011
Fajnie... Mam nadzieje że i ja się doczekam żeby moje ramirezki złożyły ikrę

Trzymam kciuki żeby Twoje ramirezy wytrwały...