Akwarystyka - Forum akwarystyczne AkwaŚwiat
[200l] Nowa aranżacja aleksandra84 - Wersja do druku

+- Akwarystyka - Forum akwarystyczne AkwaŚwiat (http://www.akwaswiat.net)
+-- Forum: Akwarium (http://www.akwaswiat.net/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Forum: Galeria (http://www.akwaswiat.net/forumdisplay.php?fid=6)
+---- Forum: Zdjęcia akwariów (http://www.akwaswiat.net/forumdisplay.php?fid=18)
+---- Temat: [200l] Nowa aranżacja aleksandra84 (/showthread.php?tid=24561)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26

RE: [200l] OSTATNIE w życiu:) - Yacek - 08.01.2011

Poza kamieniem na korzeniu to bardzo ładnie. Jak się skalary z buntownikami i ramirezami dogadują?
Te świetlówki to się różnią temperaturą barwową tylko czy jak?

Jeżeli się nie mylę to nad zbiornikiem wisi parę zdjęć potomka. Akwarysta pewnie z niego wyrośnie Smile

RE: [200l] OSTATNIE w życiu:) - aleksandra84 - 11.01.2011

No kamień to tylko prowizorkaSmile Myślałam, że korzeń pięknie zatonie a ty lipa, trzeba było się posiłkować kamulcamiSmile Jutro sprawdzę, może już namókł odpowiednio i będzie mógł poleciećSmile
a świetlówki to maja takie parametry:
ŚWIETLÓWKA NARVA OCEANIC LIGHT 30W
strumień świetlny - 1950 lm
o temperaturze barwowej 5000 K i wskaźniku oddawania barw 1A
ŚWIETLÓWKA NARVA OCEANIC STAR 30W
- strumień świetlny - 1900 lm
Świetlówka o pełnym widmie słonecznym
ŚWIETLÓWKA NARVA OCEANIC FLORA 30W
strumień świetlny - 1300 lm
Dzięki wzmocnionemu niebieskiemu i czerwonemu, widzialnemu obszarowi widma podkreślane są czerwone, pomarańczowe oraz niebieskie ubarwienie ryb i roślin. Jednocześnie wspomagany jest rozwój roślin poprzez stymulowanie procesów fotobiologicznych i syntezy chlorofilu.
Kopiowałam ze strony sprzedawcy na allegroSmile

A jeśli chodzi o ekipę w akwa to super. Skalary nie widzą bojka, Bojek to jakiś lewus bo on nikogo ogólnie nie gania chyba że swoje dziewuszki ale im nigdy krzywdy nie zrobił, neonek, którego zapomniałam wpisać w obsadę jest pierwszy przy karmieniu a ramirezki kupione w 2 sklepach ( w jednym panowie a w drugim panie) podzielili się grzecznie w ciągu 2 godzin i pływają parami.
Innymi słowy istna oaza spokojuSmile

A nad akwa faktycznie fotki córci wisząSmile Już jest akwarystka, co wścieka tatusiaSmileSmileSmile Jak ja pytam gdzie chce jechac na spacer, mówi że do OKAZU ( nasz ukochany sklep akwarystyczny)Smile

_______________________________________________________________________________________

Przyszły świetlówki i mam dylemat jak je założyć, pomoże ktośSmileSmileSmile
Myślałam, żeby florę na koniec potem STAR A na przód LIGHT??? Co o tym myślicie?

RE: [200l] OSTATNIE w życiu:) - katecheta22 - 11.01.2011

Proponuje tą o barwie dla roślin dać tam gdzie ich najwięcej Wink
A tą drugą tam gdzie najmniej.
Co do Bojków to zależy na jakiego trafisz połowa to tzw. boidupy...
A druga połowa rwie samice ile wejdzie(miałem takiego jednego ale po pół roku ganiania umarł...)
A teraz mam takiego co ucieka przed samicą Smile

Mój bojownik to taki nie zdecydowany, raz stroszy się przed jedną po 5 min inna mu w oko wpada, ale raczej spokojny z niego typSmile Bardziej martwi mnie samiec ramirezki, zostawił swoja babeczkę i ugania się za kiryskiem....

Może zmienił orientacje...

RE: [200l] OSTATNIE w życiu:) - benek9 - 11.01.2011

piekne akwa,pozdrawiam, wrzuć fotki jak podrośnie troszke

No może... ciekawe jakie dzieci z tego będąSmileSmileSmile hehehhe

A że tak spytam wybierasz sie do góry iżeli to twoje ostatnie akwa????

Jeśli dobrze Cię zrozumiałam to ja raczej na dół a nie do góry SasasasSmile NIe, nigdzie sie nie wybieram ale już mi mąż nie pozwoli na więcejSmile Ani na zmiany heheheSmile Nawet ostatnio stwierdził, że skoro pomagał w zakładaniu tego tzn. składał szafkę, to należy mu się jakiś wrak statku albo inny badziew w środku....Smile Niestety moja druga połówka zupełnie nie potrafi złapa[/code]ć bakcyla....

RE: [200l] OSTATNIE w życiu:) - Lipa96 - 11.01.2011

No no Akwarium bardzo ładne . WinkWink Neonek tylko jeden? Do kupisz mi jakieś towarzystwo??