RE: [20] Kostka "Droga do jaskini" -
paluszekrybny - 28.12.2010
Dałby lepszy efekt na pewno, tylko w okolicy nie miałem gdzie kupić(a na allegro nie opłacało się zamawiać specjalnie tych 2-3 kg), a po drugie, wygodnie mi się odmula taki grysik.
Kondziu360 - 28.12.2010
W takim gąszczu i tak chyba wiele nie odmulisz, kawałek przodu tylko
Madman - 28.12.2010
Tylko bić brawo.
Choć ta ścieżka mi się za bardzo nie podoba to cała reszta jest rewelacja.
Możesz zrobić zdjęcie całego baniaka z większej odległości jak na dodaniej focie?
Interesuje mnie ta podstawka.
Jakiej granulacji masz bazalt?
Posty zostały połączone.
Ostrzeżenie:
Nabijanie postów - 10%
100% = ban
Kejdi
greg3or - 28.12.2010
(25.12.2010, 18:42)Kondziu360 napisał(a): chociaż ta dróżka mogła by być trochę weższa i bardziej kręta.
Tak chyba tylko to można wytknąć autorowi zbiornika, bo reszta jest no co tu dużo pisać Zaje...fajna

A pomysł na dróżkę widziałem, czytałem i też zasługuje na pochwały. Kawał dobrej roboty !!
paluszekrybny - 30.12.2010
Dzieki bardzo za opinie
Co do odmulania, to wszystko za wyjątkiem tego marnego dużego heńka i rotali jest na kawałkach kokosa bądź korzeniach leżących na żwirku, więc przesunięcie czy wyjecie z akwarium nie stanowi żadnego problemu i odmulić pod nimi mogę w każdym momencie. Pozatym mój odmulacz ma końcówkę zrobioną z podziurkowanego długopisu, więc jest bardzo precyzyjny
W akwarium nic się na razie nie zmieniło, do obsady doszły jedynie 4 maleństwa drobniczki jednodniówki(2 samce i 2 samiczki, 1.5 cm długości). Było ich pięć, ale dorosła samica została już oddelegowana do innego akwarium w celach penitencjarnych, jej żarłoczność i polowanie na krewetki zrobiły na mnie naprawdę duże wrażenie. W planach założenie im osobnego akwarium jak dorosną(albo przeniesienie do ogólniaka, ale tam to nici z rozmnożenia).
Wydaje mi się, że to była moja pierwsza i ostatnia próba połączenia krewetek z rybkami. Tutaj na zdjęciu maluchy pod rzęsą wodną.
Zdjęcie podstawki dam jak zrobię porządek troche z biurkiem, bo jak na razie podstawki nie widać spod różnych baaaardzo potrzebnych rzeczy...
akwabrw - 30.12.2010
FAjne maluszki;P akwa też mi sie podoba
Malutki - 30.12.2010
Akwarium, super , wszystko mi się podoba, nawet ta dróżka, mimo, że mówią, że za mało kręta, ale jest OK.
Mam pytanie. Ile ogólnie wydałeś na zbiornik, z filtrami itd. Bez roślinek kamieni itd.
paluszekrybny - 30.12.2010
no, w końcu ktoś na dróżkę nie narzeka
Na zbiornik tak mniej więcej poszło:
akwarium 17 zł
filtr 12.50 zł (niecałe 20 zł z przesyłką)
lampka samoróbka 8 zł (bez kabla)
termometr 2.50 zł
gąbka dodatkowa do filtra i na rurkę od kaskady 5 zł(z czego 2/3 gąbki zostało...)
dodatkowo jeszcze potrzeba pleksi do przykrycia, ale wciaz nie kupiłem i lampka leży na starym kawałku od innego akwarium
razem ok. 50 zł
poton - 30.12.2010
Drobniczka to ciekawa rybka jednak połączenie jej z krewetkami to nie najlepszy pomysł. W naturze polują na larwy komarów, ale patrząc na otwór gębowy wcale bym tego nie powiedział. Mi też wybiły wszystkie młode krewetki.
Jako bezpieczne rybki towarzyszące do kreweci polecam kiryska pigmejka.
Madman - 30.12.2010
Chciałbym widzieć jak wygląda ta podstawka i teraz jeszcze mnie zaciekawiłeś tą lampką samoróbką

Napisz jeszcze jakiej granulacji masz bazalt.