RE: projekt tanganyika by krzy_ho -
Emigrand - 14.11.2010
Witam,
Jeśli chodzi o obsade to proponuje Ci moje maleństwa. Neolaprologus Pulcher. Bedziesz miał niesamowitą frajde z obserwacji ich zachowań.
susel - 14.11.2010
Fakt - cudowne ryby...sam o nich myślę
krzy_ho - 03.02.2012
Po dłuższym czasie odświeżam temat. Projekt w pierwotnym założeniu z różnych względów w ogóle nie ruszył, jednak myśl ciągle gdzieś się kołatała więc wracam do tematu. Powstaje baniaczek dla brevisów. W sumie akwa już jest, dojrzewa i czeka na mieszkańców. Zbiornik 54l 60x30x30 piasek kwarcowy i lawa czekam na muszle i więcej piasku. Z założenia ma to być maxymalna prostota żeby nic nie odwracało uwagi od rezydentów akwarium

. Jest i działa filtr zewnętrzny Aqua Nova NCF600 załadowany ceramiką i grysem koralowym widoczna na zdjęciu grzałka zostanie zastąpiona grzałką zewnętrzną hydor ETH 200W. Termometr też zostanie ukryty także nie będzie w zbiorniku nic poza piaskiem, lawą, muszlami i brevisami. Paskudne zielone rury dołączone do filtra z czasem zostaną zastąpione pewnie jakimiś szklanymi. Na razie tyl

Jak to wygląda można zobaczyć na fotce.
http://zapodaj.net/5994f2f19d71.jpg.html
Kroczek33 - 03.02.2012
Fajnie , breviski to ciekawe rybska do obserwacji .
Matkras - 03.02.2012
Mam nadzieje, że jak będą rybki to wrzucisz zdjęcia
krzy_ho - 04.02.2012
(03.02.2012, 20:07)Matkras napisał(a): Mam nadzieje, że jak będą rybki to wrzucisz zdjęcia 
Jak będą... zamówiłem w trzech sklepach i ignorancja sprzedawców mnie poraża... nie wiem jaki będzie tego efekt. Boję się że taki że będę musiał szukać dalej. Niestety na moim terenie akwarystyka leży zupełnie :/ a już jeżeli chodzi o Tangę to na wspomnienie tylko wytrzeszcz widzę u rozmówcy.
krzy_ho - 07.02.2012
Muszlowców niestety nie ma nigdzie w mojej okolicy i nie zanosi się żeby były poza tym ma dość użerania się z ignorantami w sklepach więc wymuszona została zmiana koncepcji. Jedzie do mnie parka księżniczek. Jak tylko się pojawią wrzucę fotki.
Matkras - 07.02.2012
do tych 54L chcesz Księżniczki ? Gdzie je zamówiłeś ? i gdzie mieszkasz że tak słabo u Ciebie z muszlowcami ?
Basteq - 07.02.2012
Nie żartuj, że do 54l chcesz księżniczki wpuścić! Miało być 108l...
krzy_ho - 07.02.2012
Mieszkam tam gdzie prąd w kablach zawraca czyli w warmińskim lesie

Księżniczki zamówione w sklepie miejscowym. Tak wiem że w 54l to zbrodnia ale jakoś z tym poczuciem winy przeżyję.