RE: Początkujacy potrzebuje pomocy -
Pysia - 06.11.2010
(06.11.2010, 14:31)bartox321 napisał(a): ale wlasnie ten plyn niebieski jest do tego zeby woda nie musiala stac 24h i tak na tym pisze
moja mama upiera sie na neonkach bo ona chce male i ladne 
niewiem sproboje ja naciagnac na jakies inne :
Jezeli Twoja mama nie potrafi zrozumieć, że niektóre gatunki ryb wymagania mają takie a inne- inne to chyba na Tobie ciąży odpowiedzialność nauczenia jej tego

Lepiej późno niż wcale

Pokaż mamie Boraras Brigittae- są duzo ładniejsze od neonków. No i neony to dość delikatne rybki wbrew pozorom.... I nie są małe jak dorosną.
Napis na płynie niebieskim służy do tego aby napchać kase komuś kto też niebieski plyn produkuje

Po prostu dajesz się " nabijać w butelke" kupując to
dukerocky - 06.11.2010
Tja przyznaję że nie zauważyłem że to Amazonia

Żadnej chemii do akwarium nie lej. Wszystkie cud uzdatniacze to pic na wodę fotomontaż... Woda odstana w wiadrze 24h i możesz lać śmiało
bartox321 - 06.11.2010
troche sie zdenerwowala jak jej powiedzialem ze mowicie zeby nie kupowac neonkow a boraras jej sie nie podobaja XD
wlasnie jade do sklepu po glonojada i jakies rybki
apri cort - 06.11.2010
No i nic nie rozumiesz, z tego co się pisze do Ciebie?? Masz poczekać, aż zbiornik dojrzeje!! Żadnego glonojada! Miały być fotki akwa i gdzie są??
Wpuścisz ryby do wody, w której jest zabójcze stężenie związków azotowych i nawozów tyle, że im macki wyrosną i będzie potem płacz!
Czekaj jeszcze 2 tyg z rybami aż się zbiornik ustabilizuje.
bartox321 - 06.11.2010
no ja to rozumiem ale moja mama nie :X to jej akwarium a ona mowi ze chociaz glonojada bo jest brudna szyba od srodka i on wysprzata ;x
nie mam aparatu chwilowo moge zrobic telefonem xd
jak teraz wrzuci rybki to zdechna? zanieczysci to jakos wode? : P
Ok fotki zrobione zaraz będą w głownym poscie
apri cort - 06.11.2010
Glonojad czyli pewnie zbrojnik niebieski to nie śmieciarka. Od sprzatania akwa to jest właściciel, więc niech mama zakasa rękawy i przetrze szybę nową gąbką do naczyń.
bartox321 - 06.11.2010
fotki juz sie laduja na serwisie, moga byc waciki? i ten szaro brazowy osad na roslinach jest nie grozny?
plywaja mi listki od jakiejs rosliny lodygowej czyzby zdychala?
PrzemekS - 06.11.2010
Jeżeli glonojadem nazywacie zbrojnika niebieskiego, to poinformuj mamę, że ten zbiornik jest dla niego za mały. I należy też tutaj zaznaczyć, że nie wszystkie "glonojady" żywią się glonami.
Powiedz mamie, że ten osad to nie glony i glonojad nic nie pomoże
Tak, jest wysoce prawdopodobne, że ryby wpuszczone teraz umrą lub zachorują. Możesz też mieć zmasowany atak glonów, bo może nie być w akwarium jeszcze bakterii, które przerobią odchody ryb.
bartox321 - 06.11.2010
fotki sa juz w 1 poscie sorry ale mialem tylko telefon pod reka

moze widac troche tego osadu wiec ocencie co to jest
apri cort - 06.11.2010
Z tego co widzę to są wymagające gatunki które potrzebują odpowiedniego światła, nawożenia i CO2.
Ustaw filtr na max, niech się woda klaruje. A Ty w tym czasie poczytaj o pielęgnacji roślin i rób podmiany jakieś 10l co drugi dzień. Na wodę odstaną bez żadnej chemii.