RE: Kupno ramirez do obecnej obsady 100 litrów. -
bajabongo76 - 07.11.2009
wlasnie napisalam na poczatku ze obsade dobral mi kolo w sklepie i powiedzial ze taka jest dobra wiec nie jedz po mnie jak po burym psie od tego zdaje sie jest forum by pytania zadawac i oczywiscie zecze ci bys zdal prawko i znalazl wymarzona prace mechnaikna samochodowego,a skad mysl ze zlotym jest dobrze?maja apetyt ,ladny zdrowy wyglad lsniace przylegajace luski,radosne zachowanie bawia sie babelkami powietrza i kamykami,nie atakuja ryb,nie choruja,pletwy przejrzyste bez zadnych kropek strzepow,co by jeszcze podac co wzielam za dobre samopoczucie?to juz chyba wszystko,a pozatym co mam teraz zriobic? ryb nie przyjmie z powrotem facet w sklepie bo powie ze jestem niezdecydowana a do kibla ich przeciez nie wywale
kupilam dzis kilka roslin i wyjelam te plastiki zostawilam tylko kamienie dosadzilam takiej dlugiej trawy teraz tak ladnie faluje z pracdem jeszcze musze wsadzin korzen tylko nie bylo fajnych a facet na moje pretensje o zamieszaniu z rybami powiedzial ze on uwaza ze jest dobrze
dobra,dalam ogloszenie i oddalam welony zabral je goscd co ma zimnowodne zostaly mi 2 gurami,dwa ramirezy,samiec bojownik,glonojad syjamski,sum kirysek i jedna molinezja co z tego moge wykombinowac?podobaja mi sie te gurami i ramirezy...hej Olek jestes tam?
nefrete1 - 10.11.2009
bajabongo76 napisał(a):dobra,dalam ogloszenie i oddalam welony zabral je goscd co ma zimnowodne zostaly mi 2 gurami,dwa ramirezy,samiec bojownik,glonojad syjamski,sum kirysek i jedna molinezja co z tego moge wykombinowac?podobaja mi sie te gurami i ramirezy...hej Olek jestes tam?
Witam
No na upartego myślę, że harem gurami i para ramirez, a na dno 4-5 kirysków mogło by jakoś funkcjonować. Zastanawia mnie tylko czy gurami i ramirezy nie będą jakoś sobie przeszkadzać, ale chyba nie.
Więc żeby wszystko miało ręce i nogi - daj ogłoszenie na allegro, wystaw pozostałe rybki za symboliczna 1zł, wtedy na pewno znajdzie się chętny do ich kupienia. A jak już je sprzedasz, wtedy dokup jedną samiczkę gurami (bo domyślam się, że masz parkę) i tych kirysków też - tylko pamiętaj, żeby były tej samej odmiany (nie wiem jakie masz: spiżowe, pstre, pandy - to te najpopularniejsze)
bajabongo76 - 11.11.2009
z tym kirysem to sama zobacz z reszta gurami tez ale ja mysle ze to sa dwie samice
ss_langa - 11.11.2009
A na którym zdjęciu jest kirys?To na środkowym to przypomina koński łeb-mułojad,ale nie widać całej głowy więc ciężko powiedzieć dokładnie.Nie widzę tu żadnego kirysa ani kiryska.
bajabongo76 - 11.11.2009
ss_langa napisał(a):A na którym zdjęciu jest kirys?To na środkowym to przypomina koński łeb-mułojad,ale nie widać całej głowy więc ciężko powiedzieć dokładnie.Nie widzę tu żadnego kirysa ani kiryska.
nie ma kirysa juz bo kolezanka zabrala,a to na srodkowym zdjeciu to nie wiem wlasnie co to jest? taki dlugi i na kilka czulkow na pyszczku