Akwarystyka - Forum akwarystyczne AkwaŚwiat
[18l] Bojownik Strzępiasty i Helenka - Wersja do druku

+- Akwarystyka - Forum akwarystyczne AkwaŚwiat (http://www.akwaswiat.net)
+-- Forum: Akwarium (http://www.akwaswiat.net/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Forum: Galeria (http://www.akwaswiat.net/forumdisplay.php?fid=6)
+---- Forum: Zdjęcia akwariów (http://www.akwaswiat.net/forumdisplay.php?fid=18)
+---- Temat: [18l] Bojownik Strzępiasty i Helenka (/showthread.php?tid=31019)

1 2 3 4 5 6 7 8

[18l] Bojownik Strzępiasty i Helenka - asz32 - 22.01.2012

Tongue[attachment=17753] [attachment=17754]
KOSTKA Aquatic Nature Aquarium Cocoon 2 25x25x30cm

WYPOSAŻENIE:
Oświetlenie- DECOLIGHT 9W- AquaEl
Filtracja- Filtr kaskadowy Aquatic Nature Flow 60, 60L/h
Ogrzewanie- Temperatura: 26 st., Grzałka 25 W z termostatem
Podłoże- ciemny żwirek o niskiej granulacji

OBSADA:

Fauna
1x Bojownik Strzępiasty
1x Anentome Helena

Flora
Rogatek Sztywny
Mech Jawajski
jakaś inna roślinka...

Inne
1x Korzeń
liść ketapangu (część)

Akwarium powstało 8.1.2012, świeża woda+8l z dużego akwa
Dwa razy w tygodniu podmieniam ok 20% wody na odstaną i płuczę gąbkę filtra w starej wodzie.

Dyzio Smile
[attachment=17755] [attachment=17756]
a tutaj mój komplecik
[attachment=17757]

proszę o komentarze, uwagi i rady Smile

RE: [18l- z Bojownikiem] asz32, kostka Dyzia :) - wisnia0384 - 22.01.2012

Fajnie ale ten filterek oby podołał.Ja już bym wolał fzn-1 kupić. Troszkę droższy ale zapas mocy duży.
A i kamyczki mi się nie podobają Smile
Czego nie wzięłaś klejonego tylko to cuś Wink
Pomyśl o jakiś mchach. W kostkach idealnie się spisują.

RE: [18l- z Bojownikiem] asz32, kostka Dyzia :) - asz32 - 22.01.2012

Cześć Smile
Nie wiem dlaczego nie wzięłam klejonego, to wydawało mi się fajniejsze, nie podoba Ci się takie gięte?
Co do kamieni to też nie jestem przekonana do nich i szukam jakiejś skałki, filtr natomiast miałam najpierw aquael fan mini plus ale nawet ustawiony na minimum robił kocioł a kaskada lepiej porusza taflą wody i póki co odpukać radzi sobie Wink
Do mchów jakoś nie jestem przekonana, w ogólnym ledwo ledwo sobie radzą i nie wiem dlaczego
Ps. kiedy zobaczę Twój baniak? jestem ciekawa Smile

RE: [18l- z Bojownikiem] asz32, kostka Dyzia :) - wisnia0384 - 22.01.2012

(22.01.2012, 17:47)asz32 napisał(a):  Ps. kiedy zobaczę Twój baniak? jestem ciekawa Smile
Jak w wejdę w posiadanie sprzętu do robienia fotografii cyfrowej. Bo ja w technice zdjęciowej stanąłem na etapie kliszy Smile
Moja rada:
Kamulce okrąglaki aut bo są jakieś takie nijakie. Jakieś dwie skałki szpiczaste Smile Jedna wyższa, druga niższa. Rusz na miasto w celu obrabowania jakiegoś przydomowego skweru z gałęzi wierzby mandżurskiej.
Wstyd się przyznać ale wczoraj okradłem księdza pobliskiej parafii z kilu takowych gałązek. Ale nie mam sobie niczego do zarzucenia bo akurat wyciąłem takie gałązki, które utrudniały inwalidom wjazd po podjeździe na teren kościelnej kaplicy Smile Bóg na pewno mi wybaczy Smile
No i ten mech. Pomyśl o jakimś oryginalniejszym. Może płaczący (weeping moss)

RE: [18l- z Bojownikiem] asz32, kostka Dyzia :) - asz32 - 22.01.2012

Ty mnie zawsze rozśmieszasz (i wolałam avatar ze złym) Smile, jejuu pojęcia nie mam jaka to wierzba mandżurska :x Skałek szukam, szukam... pomyślę nad tym mchem chociaż jak mówię zraziłam się już...
co do Twojej kradzieży to ja bym to zaliczyła nawet do dobrych uczynków- torowanie podjazdu Wink

RE: [18l- z Bojownikiem] kostka Dyzia :) - gosiaqool - 22.01.2012

To taka miniaturka dużego, może spróbuj z czasem wymienić rośliny na inne, jakieś mchy to dobry pomysł, usypać górkę, dodać skałkę lub troszkę grubszy korzonek. Generalnie chodzi mi o to aby nie stały obok siebie dwa takie same akwaria. Bojowniki lubią garbniki więc może być więcej korzonków. Generalnie podoba mi się ale troszkę pusto.

RE: [18l- z Bojownikiem] kostka Dyzia :) - asz32 - 22.01.2012

(22.01.2012, 21:14)gosiaqool napisał(a):  To taka miniaturka dużego, może spróbuj z czasem wymienić rośliny na inne, jakieś mchy to dobry pomysł, usypać górkę, dodać skałkę lub troszkę grubszy korzonek. Generalnie chodzi mi o to aby nie stały obok siebie dwa takie same akwaria. Bojowniki lubią garbniki więc może być więcej korzonków. Generalnie podoba mi się ale troszkę pusto.

dziękuję, masz rację, muszę coś innego stworzyć...

RE: [18l- z Bojownikiem] kostka Dyzia :) - asz32 - 24.01.2012

i spróbowałam... zerknijcie i oceńcie... zmieniłam podłoże i dodałam kamulce Smile Woda jeszcze nie jest do końca klarowna, ale myślę, że jutro będzie już przejrzyście

chyba kostka nie just już "miniaturką dużego"
[attachment=17776]
tutaj Dyzio ocenia nowe podłoże
[attachment=17777]
mam nadzieję, że "skałka" mu się podoba
[attachment=17778]

RE: [18l- z Bojownikiem] kostka Dyzia :) - pawciotr - 24.01.2012

Przy oświetleniu 0,5W/L może byś kupiła glosię, albo sitowie?
Jak na Ciebie, stan wizualny oceniam na mocno średni Smile wiem, że potrafisz więcej Big Grin.

Będę zaglądał

Pozdrawiam

RE: [18l- z Bojownikiem] zmiany w kostce Dyzia :) - asz32 - 24.01.2012

wrrr Big Grin no staram się staram i nie wychodzi heh Wink dziękuję mimo wszystko za opinię, co do roślinek to tak, zamierzam coś dokupić, jakiś mech, wgłębkę... pozdrawiam Smile