[25l ]Nareszcie kreweciarnia:) Aktualka str.3 -
aleksandra84 - 13.12.2010
Witam, nie wiem czy zakładać nowy temat czy nie ale moje małe akwa przeszło totalna modernizację

Z mini BW stało się kreweciarnią
Akwa: 25l standard
oświetlenie: 40 w energooszczędna (dziś się dowiedziałam, że to badziew... muszę pomyśleć nad zmianami

Filtr kaskadowy hilea, grzałka chyba 50w
temperatura 26c, ze względu na skalarki ( Chce ktoś

)???
Flora: kabomba, mały lotos (tymczasowo), wgłębka, mech (jaki???) itp

Fauna: 20xRC, 3x Cristal black i 1x cristal red plus 6 skalarów i mały gupiś
Fauna docelowa : Krewecie plus 5 gupików endlera/bojek.
RE: [25l ]Nareszcie kreweciarnia:) -
apri cort - 13.12.2010
Coś podłoża masz dużo z przodu... Brakuje mi dobrego ujęcia całości, ciężko ocenić aranż po takich fragmentach.
Pierwsze zdjecie jest widok ogólny

Jeśli chodzi o podłoże tofaktycznie sporo go na przodzie ale załozenie jet takie że po lewej ma byc górka, a z przodu żwirek przytrzymuje siatke z wgłębką

Jak się trochę rozrosnie ro bedzie niżej
Maciej_krakow - 13.12.2010
Gratuluje bo zrobić wystrój w 25L to jest sztuka której ja np. nie opanowałem więc roślinki rosną tak jak chcą a ja je tylko w podłoże losowo wepchnąłem

fajnie, dużo roślin przede wszystkim, powodzenia dalej.
Dzięki wielkie

Mam tylko nadzieję, że uda sie roślinka rozrosnąć przy takim słabym oswietleniu...
Maciej_krakow - 13.12.2010
a co do oświetlenia to kup sobie odrazu coś takiego:
http://allegro.pl/energooszczedna-zarowka-swietlowka-e27-9w-i1362451820.html#gallery
najtansze jakie na allegro znalazlem albo 11W tylko sprawdzic trzeba czy sie zmieci pod pokrywa chyba ze nie masz pokrywy
Mam pokrywę standardową, i wymieniłam sobie ta żarówkę oryginalnie pakowana na energooszczędna 40w, ale nie jest ona stricte akwarystyczna, więc nie wiem czy da radę...
Kondziu360 - 13.12.2010
Problemy mogą być z Lotosem, reszta raczej sobie poradzi...
Fajne krewetkarium, aż chciałoby się mieć coś takiego u siebie...
aleksandra84 - 14.12.2010
Lotos jest tylko na jakiś czas... Dokładnie na tyle żebym miła chwilę spokoju i włożyła go do dużego akwa, na razie mąż mi patrzy na ręce i krzywo się patrzy jak grzebie w dużym akwa

A poważnie to mam dziecko chore i śpi z nami w sypialni więc wieczorami nawet nie mam jak pogrzebać w ogólnym więc grzebie w małym

Dzięki wielkie za miłe słowa!
Sebancisz - 14.12.2010
Moje dziecko też śpi z nami w sypialni i nie ma jak pogrzebać ... w małym ...
Tak poważnie to masz w tym akwa taki mały bałaganik który ma swój urok, krewetkom na pewno się będzie podobało.