Czy gurami nie zje krewetek? -
kacperkrzyz - 15.11.2009
Mam w akwa gurami dwuplamiste x4 i złote 1x,czy mogły by zjeść krewetki?W akwa są 2 korzenie,sporo roslin,mchy też.Gurami mają po 5-7cm.W sklepach w okolicy są tylko 2 rodzaje krewetek(wg. sklepu 3 rodzaje)są fire red,red cherry(jedno i to samo) i krewetki filtrujące.Filtrujące są po 16zł a rc po 4,50 więc nie tak tanio,szkoda by było żeby zjadły.Ew.jak będzie cieplej bym mógł na allegro zamówić jakieś większe krewetki,jakie odmiany były by bezpieczne przy gurami?
RE: Czy gurami nie zje krewetek? -
PietroPLsz - 15.11.2009
Gurami to raczej spokojna ryba i nie powinna nawet się dobierać do krewetek, a tym bardziej do krewetek filtrujących które są prawie tak duże jak gurami ;p
kacperkrzyz - 15.11.2009
A co z rc?Jak bym kupił z 5 sztuk to po miesiącu było by z 10(jeżeli by gurami nie jadły).
PietroPLsz - 15.11.2009
jeżeli masz mech to maluchy napewno sie uchowają;D
kacperkrzyz - 15.11.2009
A czy 4,50 za RC to jest normalna cena?Bo na allegro poniżej 2zł są,a filtrujące w zoologu są po 16zł.
PietroPLsz - 15.11.2009
Ja kupowałem white pearl w hurtowni w mierzynie i kosztowało mnie to 2.50 za sztuke
kacperkrzyz - 26.11.2009
No i wpuściłem krewetki i nie widzę krewetek,przy wpuszczaniu liczyłem i wyszło mi około 38 sztuk.Tyle nie mogło się zgubić w akwa 135l,czasami jakaś zobaczę na mchu(ale to pojedyncze sztuki).Gurami nie oddam,krewetki chce ocalić to chyba będę musiał jeszcze gęściej zasadzić akwa.
ptaku2020 - 26.11.2009
Gurami mogą polować na krewetki.U prętników karłowatych zauważyłem takie zachowanie jak miałem 65l.U ciebie może być bardzo możliwe,że padły ofiarą gurami
kacperkrzyz - 26.11.2009
Szkoda że nikt wcześniej nie zareagował,krewetek już nie będę odławiać tych co zostały ale kilka dych poszło.
bercia289 - 26.11.2009
Hmm nie chciałam się wtrącać jak napisali, ze nie zjedzą. Ale dla mnie było to pewne, ze każda ryba zje to co jej się w pysk zmieści(one wiecznie są głodne)