Sonda: Jakiej firmy filtry poleciacie ?
AquaSzut
AquaEl
Tetra
Eheim
JBL
Fluval
Sera
Atman
Hailea
Inne
[Wyniki sondy]
 
Odpowiedz  Napisz temat 
Strony (9): 1 ... < Poprzednia 5 6 7 8 [9]
Filtry opinie, zalety i wady.
Autor Wiadomość
yakotako
Junior
**


Postów: 31
Grupa: Akwaryści
Dołączył: 13.08.2013
Status: Offline
Płeć: Mężczyzna
Post: #81
RE: Filtry opinie, zalety i wady.

witam,
mam filtr fluval 106 przeznaczony do max 100l (u mnie w 45l)
w srodku: miejsce na gabki, 2 koszyki z ceramika i weglem
wyposazenie dobrej jakosci, latwy w montazu i obsludze oraz zajmuje niewiele miejsca w akwarium i na zewnatrz i wyglada calkiem dobrze
jezeli w pokoju jest cicho wyraznie go slychac ale nie jest zle
w sumie jest godny polecenia, niestety jakosc ma swoja cene, jesli dobrze pamietam kupilem go za 450zl
pewnie troche przeplacilem ale inne filtry w tym samym sklepie byly tansze

sorry za brak znakow polskich ale cos sie zepsulo


AKCJA PROTESTACYJNA

CHCEMY LEPSZEGO FORUM Z AKTYWNYMI MODERATORAMI !!!

ŻĄDAMY ZMIANY MODERATORÓW .NIE POZWOLIMY NA CAŁKOWITY UPADEK FORUM!!!
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 02.09.2014 14:39 przez yakotako.)
02.09.2014 14:38
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
pablo83
Senior
****


Postów: 281
Grupa: Akwaryści
Dołączył: 04.03.2014
Status: Offline
Płeć: Mężczyzna
Post: #82
RE: Filtry opinie, zalety i wady.

Napiszę opinie o filtrze Sun Sun JP 022F. Użytkuję go od 7 miesięcy jest przeznaczony do akwarium od 60 do 120 litrów. Seryjnie wyposażony w wkład gąbkowy o dużej porowatości, materiał z jakiego wykonany jest filtr to dość kiepski plastik ale za te cenę nie można się czegoś innego spodziewać. Przepływ jak podaje producent 600L/h i to się zgadza. Praca należy do cichych, ma możliwość regulacji wylotu w poziomie. Ja osobiście gąbkę ścisnąłem we wkładzie i dodałem 300 gram zeolitu w powstające po tym zabiegu miejsce, przepływ nie spadł a i mam dodatkowy wkład. Jak na 25 zł jakie trzeba dać za te "cudo" to w sumie opłaca się, bo nawet jak bym miał co pół roku wymieniać na nowy to nie są to ogromne pieniądze.

Link do sklepu z tym filtrem ---> http://www.plantagarden.pl/filtry/2190-f...-022f.html


Przesiadka... [Progress <Complete>] Szukam Akwarystów z Dolnośląskiego. Kontakt prv http://www.akwaswiat.net/-180l-typowy-kl...38954.html
18.10.2014 06:13
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
Yebaniutki
Użytkownik
***


Postów: 70
Grupa: Akwaryści
Dołączył: 06.04.2015
Status: Offline
Płeć: Mężczyzna
Post: #83
RE: Filtry opinie, zalety i wady.

Ja pierdziu podłączyłem dziś multikani 800 i nie wypłukałem najpierw medium filtrującego. W akwarium z wody istne mleko:/


Akwarium główne ogólne 54L owalne" - danio czerwone + otoski + pielęgniczki ramireza + kiryski"
"Akwarium 112L owalne" w trakcie projektowania:)
"Akwarium 35L prostokąt" inkubator - jeden maleńki danio + krewety
14.06.2015 14:38
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
serpico23
Senior
****


Postów: 350
Grupa: Akwaryści
Dołączył: 21.03.2014
Status: Offline
Płeć: Mężczyzna
Post: #84
RE: Filtry opinie, zalety i wady.

Drobna gąbka/wata, kilka dni i po problemie

14.06.2015 15:25
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
Yebaniutki
Użytkownik
***


Postów: 70
Grupa: Akwaryści
Dołączył: 06.04.2015
Status: Offline
Płeć: Mężczyzna
Post: #85
RE: Filtry opinie, zalety i wady.

Nawet bez tego się obeszłoSmile Przez kilka godzin sporo się już woda wyklarowałaSmile Jadę na dwa filtry ten multikani i stary wewnętrzny który jeszcze zostawiłem zanim się bakterie zakocą w nowym filtrze. Ps. czy możecie mi powiedzieć ile mniej więcej rozwijają się bakterie w filtrze? Bo nie wiem ile mam trzymać ten stary a na dwa to dosyć wir robi w akwa.


Akwarium główne ogólne 54L owalne" - danio czerwone + otoski + pielęgniczki ramireza + kiryski"
"Akwarium 112L owalne" w trakcie projektowania:)
"Akwarium 35L prostokąt" inkubator - jeden maleńki danio + krewety
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 14.06.2015 20:36 przez Yebaniutki.)
14.06.2015 20:35
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
doradcatomasz
Junior
**


Postów: 12
Grupa: Zarejestrowani
Dołączył: 22.09.2015
Status: Offline
Płeć: Unknown
Post: #86
RE: Filtry opinie, zalety i wady.

Mam od miesiąca filtr AQUEL ASAP 700 w akwarium około 150 l, ryby pyszczki, pełno roślin. Filtr bardzo tani bo około 50 zł w Plantica wydajnościowo jest Ok, jak za tę cenę. Gąbka dosyć drobna ale za to bardzo łatwo się demontuje i czyści. Cicha nie słychać buczenia, pobór prądu to jakieś śmieszne liczby pokroju niecałych 7W. Dla niezbyt wymagających osób polecam. Szukałem trochę i cały czas podnosiłem sobie poprzeczkę, bo każdy mówi "dołóż trochę i kup lepszy" a tak to można w nieskończoność.

28.11.2016 12:12
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
Strony (9): 1 ... < Poprzednia 5 6 7 8 [9]
Odpowiedz  Napisz temat 

Pokaż wersję do druku
Wyślij ten temat znajomemu
Subskrybuj ten temat | Dodaj ten temat do ulubionych
 
  • 4 Głosów - 2 Średnio

Skocz do:
Witajcie