Sonda: Jakiej firmy filtry poleciacie ?
AquaSzut
AquaEl
Tetra
Eheim
JBL
Fluval
Sera
Atman
Hailea
Inne
[Wyniki sondy]
 
Odpowiedz  Napisz temat 
Strony (9): 1 ... < Poprzednia 2 3 [4] 5 6 » ... 9
Filtry opinie, zalety i wady.
Autor Wiadomość
lukiasz
Nowy
*


Postów: 3
Grupa: Zarejestrowani
Dołączył: 27.09.2009
Status: Offline
Płeć: Unknown
Post: #31
RE: Filtry opinie, zalety i wady.

Kesi napisał(a):lukiasz dużo osób chwali ten filtr, ja się zastanawiam tylko kiedy ośka zacznie rdzewieć Wink Filtr całkiem niezły, porównywalny do mojego bardzo wiekowego już AquaClear.

na razie jestem z niego bardzo zadowolony, stosunek ceny do jakości genialny!!


Tuning w RPM, Dealer wydechów Magnaflow i elementów zawieszenia Ultra Racing

http://www.rpmotorsport.pl
Meguiar`s, Toyo, Nokian, Defi, Koni, Drag Wheels, EBC, Sparco, JL Audio, Dynamat, Alpine etc
01.12.2009 12:26
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
lolo975
Banned


Postów: 199
Grupa: Banned
Dołączył: 06.12.2009
Status: Offline
Płeć: Mężczyzna
Post: #32
RE: Filtry opinie, zalety i wady.

ja mam 2 filtry aqua szut turbo 550n w akwariach 65 i 70l i bardzo sobie chwale.Są ciche wydajne i tanie tylko że w jednym z nich firmowy wkład wymieniłem na gąbkeSmile
natomiast nie polecam filtra aqua szut mini.Jest głośny i ciężko przy nim spać ale jest wydajny(mam go w 35l z karlikami szponiastymi i kreweciami)


moje GG- 19919997
Pozdrawiam
Tomek
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 16.01.2010 11:52 przez lolo975.)
16.01.2010 11:48
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
HELL BOY
Senior
****


Postów: 536
Grupa: Akwaryści
Dołączył: 30.11.2009
Status: Offline
Płeć: Unknown
Post: #33
RE: Filtry opinie, zalety i wady.

aQuael Fan 1 plus - polecam ale co 2-3 tygodnie trzeba czyśćić bo zmniejsza się wydajność ale gąbka jest naprawdę brudna - czyli widać pracuje

16.01.2010 13:28
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
weras97
Junior
**


Postów: 18
Grupa: Akwaryści
Dołączył: 16.01.2010
Status: Offline
Płeć: Unknown
Post: #34
RE: Filtry opinie, zalety i wady.

lolo975 napisał(a):ja mam 2 filtry aqua szut turbo 550n w akwariach 65 i 70l i bardzo sobie chwale.Są ciche wydajne i tanie tylko że w jednym z nich firmowy wkład wymieniłem na gąbkeSmile
natomiast nie polecam filtra aqua szut mini.Jest głośny i ciężko przy nim spać ale jest wydajny(mam go w 35l z karlikami szponiastymi i kreweciami)

Osobiści posiadam filtr aquaszut mini i jbl e700 zewnętrzny nie polecam aquaszut mini jest mało wydajne mam go w 18l akwa (z małym żółwikiem) i szczerze nie spełnia swojej roli. Gorąco polecam filtr jbl e700 zewnętrzny jest cichutki i bardzo bardzo skuteczny.(akwa 63l)

(Ten post był ostatnio modyfikowany: 18.01.2010 19:18 przez weras97.)
18.01.2010 19:18
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
L_O_G_A_N
Nowy
*


Postów: 4
Grupa: Zarejestrowani
Dołączył: 17.01.2010
Status: Offline
Płeć: Mężczyzna
Post: #35
RE: Filtry opinie, zalety i wady.

Dlaczego nie ma JEBO w ankiecie?
Ja posiadam JEBO 835 i musze powiedzieć że filt jest super Big Grin
Mam go od roku woda kryształ, cichutka praca (nie przeszkadza w spaniu moim rodzicom) super moc Big Grin
A w drógim mam jakąś kaskade chyba made in china i tez nie narzekam choc juz jest glosniejsza od kubelka i malo zbiera brudów ale Big Grin


Uśmiechnij się xD
18.01.2010 19:52
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
Rybek13
Junior
**


Postów: 18
Grupa: Akwaryści
Dołączył: 18.01.2010
Status: Offline
Płeć: Unknown
Post: #36
RE: Filtry opinie, zalety i wady.

A ktoś miał z was doświadczenie z filtrami kubełkowymi made in china? Tak się im przyglądam i nie wiem co o nich myśleć

22.01.2010 22:07
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
victus
Weteran
*****


Postów: 779
Grupa: Zarejestrowani
Dołączył: 30.04.2009
Status: Offline
Płeć: Mężczyzna
Post: #37
RE: Filtry opinie, zalety i wady.

Szczerze mówiąc bałbym się je kupować i zostawić działające wychodząc z domu. Wolałbym już chyba kubełek DIY Big Grin


Dolnośląskie Forum Akwarystyczne:
http://www.dfa.net.pl

805L
23.01.2010 11:48
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
kalisa
Junior
**


Postów: 23
Grupa: Akwaryści
Dołączył: 25.01.2010
Status: Offline
Płeć: Kobieta
Post: #38
RE: Filtry opinie, zalety i wady.

Ja używam eheima już od 5 lat i nigdy mnie nie zawiódł.jednak on ma też swoją cenę.Od 250 używane w góre :/







28.01.2010 21:27
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
zeglarz1981
Senior
****


Postów: 326
Grupa: Akwaryści
Dołączył: 23.01.2010
Status: Offline
Płeć: Mężczyzna
Post: #39
RE: Filtry opinie, zalety i wady.

Wewnętrzny mechaniczny atman AT-203
Jako filtr mechaniczny z dużą gąbką sprawuje się świetnie.
Zewnętrzny Hanza HW303B
Sprawuje się spoko tylko w stosunku do firmowych większe zużycie prądu.
Jeden jak i drugi posiadam około 1,5 roku.

18.02.2010 16:32
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
HELL BOY
Senior
****


Postów: 536
Grupa: Akwaryści
Dołączył: 30.11.2009
Status: Offline
Płeć: Unknown
Post: #40
RE: Filtry opinie, zalety i wady.

HBL 501
Filtr bardzo tani, niby pisze że 100-200l, sam mam w 9l, ale max dałbym go do 60l?
Woda wylewa się sprzed gąbek, nie przechodząc przez gąbkę filtracyjną. Po kilku tygodniach stosowania zmniejszyła się wydajność.

21.03.2010 16:09
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
Strony (9): 1 ... < Poprzednia 2 3 [4] 5 6 » ... 9
Odpowiedz  Napisz temat 

Pokaż wersję do druku
Wyślij ten temat znajomemu
Subskrybuj ten temat | Dodaj ten temat do ulubionych
 
  • 4 Głosów - 2 Średnio

Skocz do:

W pomieszczeniach publicznych systemy oddymiania to gwarancja bezpieczeństwa.
Bieżące przepisy budowlane, ustawa prawo budowlane 2013 i nie tylko znajdziesz tutaj.
Witajcie