Sonda: Jakiej firmy filtry poleciacie ?
AquaSzut
AquaEl
Tetra
Eheim
JBL
Fluval
Sera
Atman
Hailea
Inne
[Wyniki sondy]
 
Odpowiedz  Napisz temat 
Strony (8): < Poprzednia 1 [2] 3 4 5 » ... 8
Filtry opinie, zalety i wady.
Autor Wiadomość
tiger_zaby
Senior
****


Postów: 265
Grupa: Akwaryści
Dołączył: 09.02.2009
Status: Offline
Płeć: Mężczyzna
Post: #11
RE: Filtry opinie, zalety i wady.

Mam dwa AquaSzut Turbo 750 ekstra zwłaszcza jak się wsypie trochę ceramiki. I Sera 120 fit w serwisie zwalił się (po prostu przestał działać po pół roku coś z elektryką) ale ładnie pracował nie mogę powiedzieć że nie.

Mój nowy filtr http://www.akwaswiat.net/filtr-jbl-e-900-t-8890.html

(Ten post był ostatnio modyfikowany: 22.02.2009 18:44 przez tiger_zaby.)
16.02.2009 19:10
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
BlackHawk88
Super Moderator
******


Postów: 1,218
Grupa: Super Moderatorzy
Dołączył: 11.12.2008
Status: Offline
Płeć: Mężczyzna
Post: #12
RE: Filtry opinie, zalety i wady.

Ja posiadam w akwarum 112l. Filtr AquaEL FZN-1
+ Łatwe czyszczenie
+ Cicha praca
- małe koszyczki na wkłady
+ Łatwe montowanie



Oraz MiniKani 80 basic AquaEla - rewelacyjny kubełek
Mam go w akwaterrarium z żółwiem żółtolicym.
+ Cicha praca,czasami się boje że niedziałaBig Grin
+ łatwe montowanie
+ 3 duże koszyczki na trzy wkłady (mech, bio, chem)
+ Wysokodajna pompa


Pozdrawiam
Rafał

[112l Ameryka-Afryka]
21.02.2009 15:14
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
Prezes-Artek
Użytkownik
***


Postów: 195
Grupa: Akwaryści
Dołączył: 16.12.2008
Status: Offline
Płeć: Unknown
Post: #13
RE: Filtry opinie, zalety i wady.

Ja posiadam Aquael FZN-3 najpierw był w 150l a teraz w 85l i jest elegandzko filtr jest bardzo cichy każdy przy nim zasypia bez problemów woda czyściutka nie moge złego słowa o nim powiedzieć.

15.04.2009 19:50
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
Radeek
Junior
**


Postów: 37
Grupa: Akwaryści
Dołączył: 01.03.2009
Status: Offline
Płeć: Mężczyzna
Post: #14
RE: Filtry opinie, zalety i wady.

Ja polece Tetre ex 700.Ostatnio sam stałem sie posiadaczem i nie żałuje.Filtr pracuje sprawnie i cicho,klarowność wody wzrosła dość mocno(wczesniej miałem wewnętrzny aqua-szut).

Na +
Cicha praca
Łatwy montaż (jak dla mnie)
dobra wydajność
wkłady mogą być(tylko zastanawia mnie ta ceramika bo porowata to ona nie jest Big Grin)
dostępność częsci zamiennych
wygląd(znowu jak dla mnie)

Na -
przesroczyste węże(osadzanie glonów,zapobiegłem temu i oblepiłęm taśmą czarną)
małe potopy podczas otwierania(zdarzyło mi sie raz)


Jak dla mnie to filtr na plus polecam z czystym sumieniem Smile


112l-Meeki
53-Krewetkarium
22.04.2009 16:38
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
piotrex12
Użytkownik
***


Postów: 64
Grupa: Akwaryści
Dołączył: 19.01.2009
Status: Offline
Płeć: Mężczyzna
Post: #15
RE: Filtry opinie, zalety i wady.

Ja mam ksakade FZN3. POLECAM!!! cicho pracuje, bardzo wydajnie.Jedynymi jego minusaem jest to że trzeba wyciąc dziure w pokrywie dla niego Wink


Forget about your boyfriend and meet me at the hotel room
22.04.2009 18:20
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
peta1992
Banned


Postów: 3
Grupa: Banned
Dołączył: 05.05.2009
Status: Offline
Płeć: Unknown
Post: #16
RE: Filtry opinie, zalety i wady.

Zgadzam sie z Radeek tez mam Tetre tyle ze EX600 i jestem z niego BARDZO zadowolony cicha praca swietna klarownosc wody moge go w 1005 procentach polecic !!!
Smile
Pozdrawiam Piotrek Reszka.

(Ten post był ostatnio modyfikowany: 05.05.2009 20:12 przez Olek.)
05.05.2009 19:08
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
colorado
Użytkownik
***


Postów: 76
Grupa: Akwaryści
Dołączył: 18.05.2009
Status: Offline
Płeć: Unknown
Post: #17
RE: Filtry opinie, zalety i wady.

Jeżeli ktos może zaopiniować filtr Aquael FZK1, to bardzo proszę. Dostałem go w prezencie/używany/ darczyńca go zachwala, ale nie jest wytrawnym akwarystą i z hobby akwarystycznego zrezygnował po kilku miesiącach. Ja nigdy tego typu nie stosowałem.

20.05.2009 16:39
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
Gismo
Banned


Postów: 436
Grupa: Banned
Dołączył: 19.10.2008
Status: Offline
Płeć: Kobieta
Post: #18
RE: Filtry opinie, zalety i wady.

polecam całą serię FZN - bardzo ciche i wydajne. Nie wymieniłbym na żaden inny


http://www.akwaswiat.net - najgorsze forum akwarystyczne
03.06.2009 11:51
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
Misiu95
Junior
**


Postów: 8
Grupa: Zarejestrowani
Dołączył: 10.06.2009
Status: Offline
Płeć: Mężczyzna
Post: #19
RE: Filtry opinie, zalety i wady.

Posiadam Filtr firmy :Aqua Szut model : Turbo N 550 przeznaczony do akwariów o pojemności od 40l do 150l.Działa bez zarzutu i jest bardzo cichy.Naprawde Polecam.


Akwarium proste 50l.

Filtr: AQUA SZUT TURBO N 550
Grzałka: WEIPRO z termoregulatorem

Rybki:
3x Gupiki
14.06.2009 22:27
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
greek
Junior
**


Postów: 31
Grupa: Akwaryści
Dołączył: 22.11.2008
Status: Offline
Płeć: Unknown
Post: #20
RE: Filtry opinie, zalety i wady.

Witam

Widzę, że ogólnie Tetra zbiera "plusy"!

To ja też dorzucę swojego plusika..., mam w swoim posiadaniu już trzeci filtr tej firmy i za każdym razem jest o.k. Sam użytkowałem T700-ke w 126l akwa. i obecnie przechodzę na 200l zbiornik dla którego działa już w obecnym baniaczku -T1200.
Nawet muszę powiedzieć, że startuję dla znajomego nowe akwarium i jego T700 jest podłączona do mojego akwarium razem z T1200, oczywiście T700 jest mocno przykręcona (cel podłączenia - flora bakteryjna!).

Porównując T700(13W) i T1200(21W):
-T1200 głośniejsza od T700 o jakieś 20% (i tak jest nadal cicho) Fluwale sa głośniejsze!
-T1200 naprawdę goni wodę i ma przez co ją gonić
-T1200 fizycznie ma pojemność 2x tyle co do T700

Przy zakupie filtra musimy brać pod uwagę dostępność ewentualnych części zamiennych do niego i tu znowu Tetra.

Przed zakupem T1200 zastanawiałem się nad JBL1500(35W), ale jak otworzyłem w sklepie karton z JBL to byłem już pewien swego wyboru.


pozdrawiam
Wink


Damy radę...
Bob Budowniczy
07.08.2009 22:40
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
Strony (8): < Poprzednia 1 [2] 3 4 5 » ... 8
Odpowiedz  Napisz temat 

Pokaż wersję do druku
Wyślij ten temat znajomemu
Subskrybuj ten temat | Dodaj ten temat do ulubionych
 
  • 4 Głosów - 2 Średnio

Skocz do:

Jedynie w Vivafitness.pl - stół piłkarzyki w najniższej cenie! Przekonaj się! Kliknij!
Montując elektrykę niezastąpiony będzie taki osprzęt jak łącznik schodowy podwójny czy okablowanie trójfazowe.
Naciśnij [więcej] - zamów naszą obszerną ofertę. Zobacz to od razu!
Witajcie